再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
2012年follower留名
經過今次 睇通哂達狗呢個人
以前未紅就係咁兄弟前兄弟後敢發言
紅左之後就咩鳩都唔理 小學雞入侵
宜家仲癲撚到叫兄弟做引戰狗
屌你啦達狗
你好彩7月28有遊行我過唔到黎屌你
但係每一次你有show我又得閒
我實過黎屌鳩你
再會?
過住嘅達哥已經不復存在
永別,達哥
絲打加油
點都諗唔到會話曾經嘅兄弟係引戰狗...
睇到佢嘅所作所為
已經分唔出呢個係佢本來偽裝下嘅真面目 抑或
為左名利而變質做一個出賣良心嘅人
對佢好失望 好陌生

多謝佢直播曾經比左一段快樂嘅時光
不過 依家嘅佢
真的不了 以後唔會再睇

對唔住 好婆媽
所以大陸人嚟使錢都係香港人主人, 原來盲反支持呢d邏輯
咁你可唔可以答我一個online streamer係咩人捧紅佢 ?
我估會轉做拍片唔做live
好老實講呢半年我已經好少隻隻game都追嚟睇
一來d game唔好玩
二來覺得佢無以前咁享受打機
佢自己有本事吸引到你先會睇
唔好咁on9以為自己捧紅佢啦
佢播雪花你你又睇呀?
佢唔係話唔去咩
唔知講咩好已unsubscribe
有鬼
啱啱上完達個fb食花生,佢啲回覆又on9又柒,仲話自己中文系,似小學未畢業,港大之恥

啲友同佢仲不斷圍爐,話咩打機唔係講政治,佢仲未知自衰乜,條友係衰人格有問題、言行不一、鬼祟、小家小器偽善呀!

只感到共產黨真係好恐怖,用利益可以將一個正常人變到咁。
咁佢有本事都要人睇先得架 冇觀眾幫佢宣傳你估d人會突然知道達哥呢個人 ?
突然醒起,如果呢到有撐達哥既兄弟係粉坦,
若果語氣有咩冒犯,講聲唔好意思,
只係真係好失望
失望大過嬲

不表達都係種表態,怎去傳譯則是各人理解,在不清楚的情況下自然會產生期望落差,特別按過往表現來說,這個差有點大,兄弟們話佢,追問佢唔能夠說沒有原因,但一如大家所言,過去的就隨風吧,問一次不回應,問十次也是不回應,其實同林鄭政府一樣,誠然有句確是重點,對準政權最重要,香港人最後只能靠自己。

他出post目的則可以簡單分析一下,觀眾群入面有深藍、淺藍、中立、淺黃、深黃,偏黃的大約算是早年加入的,有留意近年來確是少了出聲,就是成名後多了中立,淺藍的加入,兩面的互吵其實非常嚴重,非一時三刻之事。一般觀眾羣嘈交都是主角出來調停平息,把責任轉移到自己身上,因而令兩派平息。但今次事件不同,他一開如不回應本是想保持平衡,距離,但當元朗一役發生了,他知道不能迴避,因為這是人禽之辨,不出聲就全部人都得失,這情況下,他必要考量最大利益,但已無兩存其美之法,他要選擇。
第一日的post是為第二日的片舖路。片一定是之前拍好,如何剪輯,如何安排則看他如何使用。第一post試水溫,他心內已選定好,還是不表態,反攻深黃(也就是屌他最狠的人),受害者身分、言論自由,同事指政府才是最重要關鍵,轉移目標以留中立和大部分淺黃淺藍,至若深藍,本身根本不多,且佢屌深黃自然就留到深藍。結果證明有效,不論仼何數字都無明顯下跌,我身邊有淺黃繼續支持,有中立有淺藍更是大聲加油。所以有第二日的片。
第二日的片更是他今次計劃本心,斬深黃,用咩手段用咩方法唔重要,留到其餘支持者便可以,更甚者亦可不再直播,了結當中爭執,避免之後再要選擇一次。
觀眾群分佈他比我們每一個一清楚,他選擇必然是要選最大一群,這個是在商言商,亦是他的選擇,我只能尊重。

但令人心寒失望的是到了這時刻,你身邊兄弟大都表態,黎鷹,kmdd ,muv1668,合作過的黎特等等都說了話,你卻還依然迴避。

Btw,其實fb好,YT好,他從來不是多sub的,少一兩個巴仙無大影響,大家不要覺會跌啲咩。實際他的影響力不在這個數字,而是他身邊一直有好多人替他傳出去。

Ps 很多人說甚麼甚麼不表態也沒人理,但實情是反觀香港YT,不論立場如何,其實都已表態
https://www.goody25.com/mind9345572 (簡字勿插)每個我人手查ig facebook
呢到入面七成都有表過,

而在這裏有名的
https://tw.noxinfluencer.com/youtube-channel-rank/top-250-hk-all-youtuber-sorted-by-subs-weekly
(自己查)
犬儒 由siren 開始睇。全unsub
迖狗動漫節個show唔係728
係7月29夜晚
得閒記得去支持
2011年follower留名
由佢扮劉以達打fifa開始一直支持
同意佢條片所講 個時係最開心最快樂
打迷你論壇 輸左feel到你個種想喊既失落
日日睇你ff劇情 同兄弟係chatroom互動
到今日
冇錯 個時係最開心最快樂 但你都已經變左
多謝你陪伴住我成長 尤其係我讀大學個陣既final year 無論幾難過 聽下你講野都好似會放鬆D
多謝你達哥, 永別
知道你最有智慧,最唔中立啦,你嘅觀點永遠都啱,你用字永遠最準確,只有同你同歡點先係真黃絲,否則都係中立狗、藍絲同弱智。
了解啦
成個post唯一笑料 仲要係p牌
同時留埋俾彈出彈入既撚樣(toyz ,伍乞兒,熊仔頭,rosema)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞