再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
人類可以為左私利而變到一個點
真係好撚恐怖 我係佢我就翻大陸算啦呢家
香港人唔歡迎佢
派禮物個下真係心諗想點呀!!!!!!!!

黎鷹個一句真係表達哂所有兄弟既情:
兄弟, 你搞乜撚野呀
睇到眼溼溼
無話個單野達哥佢有錯
係backup佬單野個時間之後 先開始有d波台假膠先走出黎

btw 今次真係幫唔落 天佑香港已經柒一次
早兩日怒屌大家個post都柒左7,8成 仲要搞埋個送禮 柒到救唔返
唔係死忠
不過間唔時會睇下佢打機
最感動真係sleeping dog
係敬佩
Eq高,冷靜同幽默我一直覺得佢可以好紅
真係覺得前排狂上電視係屌打所有明星
黃子華套戲知係爛片都睇全因為佢
果時真係好高興香港終於出到個靠自已打出黎既名人/星
果時覺得佢開演唱會我都會真係比錢睇

跟住見到佢做天貓廣告
感覺好奇怪,不過算啦搵食姐
Backup佬我到而家都無覺得佢有問題
64前都有睇佢打機
佢成日無端端好咬牙切齒
覺得佢好大壓力
但無辦法要打機keep人氣
你睇下而家d 19暗星都學佢
叫佢地食屎,達哥紅打機只佔2,3成
大j果d我到而家都覺得係騎牆派
佢唔做新聞就呢世唔會有新聞既人黎
唔會因為佢敢言就係自已人

到佢玩簡體game我都覺得無所謂
64果日佢完全無講過野,好奇怪
求其講下今晚維園有function都無
6月8真係乜都唔講
好野!佢當時休台我覺得係好事
等大家冷靜下,佢又休息下

到琴日佢出呢條片如果係講下呢個月佢發生乜事我都ok
唔洗講政治,講下佢生活都好
講真,佢段片我睇左個頭真係睇唔到落去
好柒,真係好柒。我自已睇睇下都唔好意思
我未必係真兄弟,被劃出去我都ok
我唔介意分道揚鑣。我從來無做過引戰狗

不過我真係好擔心佢情緒。我好驚佢自殺
我一直好希望大家唔好再對佢出惡言
始終佢真係無做過衰野
平時佢比人盲屌, 邊個唔撐佢

BACKUP佬單野邊個唔撐佢

今次件事佢講過乜野好說話
知唔知點解人地話佢偽善

你如果由仍人中4開始睇, 睇到呢家, 條友係入左魔, 係咁屌桐生一馬偽善

初頭打機唔係咁, 去到後期個個佢都屌偽善, 女角就有陰謀, 臭既
其實打機作風已經變變地

你唔係成日滿口仁義道德, 點會比人話返偽善轉頭
兄弟割席片
睇番沈旭輝,真係差幾皮。然後情況有d唔一樣

好耐好耐,無講過自己野
我唔係鍾意講自己既人,早已厭倦抽水,覺得好L煩
其實好唔適合網絡時代
我係點既人,同你通過演算法標題黨認識既沈旭暉點唔同,其實亦唔重要
重要既係,人長大後,真係需要交代既,只有長大前既自己
我知道呢幾日係香港既critical juncture
好多朋友叫我做D野
我實在無能力改變,如果話有,你都唔信
更何況我本來信念,在這年代,早已不合時宜
但知其不可為而為之,曾經係我既信念,20年前
作為香港人,此刻有兩點可做:
(1)盡力在週末可能出現悲劇前,用自己的身份、方法向林鄭施壓,令政府接受民間訴求,這是政府能挽救的最後機會
(2)承諾就算出現悲劇,即使政府已失效,也不會放棄香港,留下來繼續想辦法,以免社會陷入恐慌
我的影響因子有限,而時日無多,為了最快傳遞上述訊息,我接受了一個人訪
蘋果日報的個人訪問
人在江湖,有太多大家不明白的枷鎖,一時衝動做完,幾乎就後悔
但有時候,總要逆權一下
我已盡做
大家都請盡做,好嗎?
達哥你今次既處理手法同公關技巧真係錯到一個點
我知你有公司要顧唔可以隨便表態 但一早輕輕提下
支持下香港人係咪真係咁難呢?如果咁樣都令你歸邊冇錢冇job 既話 fine我地兄弟籌旗比你打返個江山又點話 講真我對你今次真係好失望 仲要屌埋d真心勸你既兄弟 開口屌老母達狗果d實係波台私怨撚 但真心勸你既都照歸類一齊屌 唉我都唔知點講好 總知作為7年兄弟我唔會unsub unfollow因爲我希望有一日會見返當初隨心所慾既達哥

利申:7年兄弟 中學睇到大學
抵啦
對佢黎講而家嘅你只係引戰狗
講左手交右手個班分分鐘係而家班所謂真fans到
仲有 而家迖狗係將搞事班人嘅衰嘢賴埋落以前班真兄弟到 仲叫真兄弟做引戰狗
我由伏天開始睇
佢今日大大聲講好掛住以前
日日開台成班兄弟打機純粹既開心
但一直佢作風都有講政治 立場持平
先有咁多兄弟鐘意睇
覺得佢打機廢 又有啲時事可以聽下

依家多廣告 收入多 向錢看
自己變左就認啦 死撐
十足十河妖咁款
就算再開台都不了

我都想...
但由佢接受中資開始, 已經係錯嘅第一步
權力, 金錢令人腐敗, 真係冇講錯
曾經係賢人智者嘅佢, 而家都要向人民幣跪低
講真, 你可以唔公開表態, 但你仍然可以幫手做文宣, SEND投訴信
好似啲人寫封信投訴大公報, 何妖墳咁
唔敢自己POST咪透過其他兄弟POST囉
有做嘢嘅, 黎鷹一定唔會話鳩佢, 反而會幫佢護航
我曾經天真咁相信佢會偷偷地做文宣, 變哂裝去遊行
可惜...係我一廂情願, 以為達哥仲係達哥
由中5開始睇達哥
果陣日日放學衝返屋企食飯玩信長 然後一到9點半就一齊同朋友開msn吹水+睇達哥 每晚都好開心
去到中六 達哥陪伴左我好多個晚上 一路溫書操paper一路當佢係電台咁聽
DSE放榜前一晚心情好緊張 都係聽住達哥去鼓勵我地
畢業後開始有其他野忙 唔會晚晚追 不過一星期起碼都會睇2,3晚
去到畢業後岩岩出黎做野 記得果陣好辛苦 但每晚有2粒鐘睇達哥真係好開心 可以忘記到返工既不愉快
再之後就好少睇了 但見到而家變成咁
我雖然唔係一個忠實fans 但真係覺得好可惜
你話我地係假兄弟都算, 咁黎鷹呢D 呢? 佢會唔比你同我傷心?
黎鷹 kmdd 成龍 睇佢地fifa屌达狗係幾懷念
我都同意 由早兩日情緒爆煲篇屌人文我已經覺得佢癲癲地
加埋呢條片真係似逼到佢痴撚左
距你老母
記住喺動漫節嗰日我哋要達哥 屌爆到佢未上台就落堂 佢嗰日喺動漫節有活動做主持嘉賓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞