再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
多謝佢出片提醒 要取消追蹤佢
咁你嘈乜柒言論自由,大家都係普通市民,冇話用權力要你就範,亦冇人限制你講野,只係你講野唔啱聽,唔合理,就抵俾人屌俾人杯,下下都拎言論自由出黎做擋箭牌
奶共達狗
佢有佢沉默既自由
我地都有罷睇既權利
我無諗過要反駁你,
都係哥句,我唔覺得你哋話佢有錯,呢個係你自由,
我都唔覺得佢屌你哋或者唔出聲有錯,呢個係佢自由
我亦唔覺得我支持佢有錯,呢個係我自由
從一開頭,我嘅點都係我唔覺得佢有錯,所以唔使係片到表達悔意。
仲有我想重申係,我支持佢唔代表我係藍絲。
畀人屈做藍絲好難受,但係我唔會因為我難受而反達哥。
你唔鍾意唔認同我block我話我盲粉,呢個亦係你自由。
想知達哥d frd點睇,黃狗kitspy成龍 郭大俠
揀點樣表態既係佢,到出片揀咩做法既都係佢
係得佢一個kol係咁既背景
咩所有矛頭指向佢? 佢以前觀眾=所有矛頭?
屌咪玩啦 係多數上連登既人同睇過佢既人都係呢個年齡群
你喺到睇先覺得所有矛頭指向佢咋嘛,你出返去呢個同溫層啲人自然對迖狗wfc
對事啦,佢唔講道理咁發脾氣咪俾人針住唔講道理既位嚟屌囉
絕對有,呢個就係我想講嘅點。
真心佢好似就快痴線
有D心酸
唉搞到今時今日咁
達哥你自己冷靜啲檢討下啦
如果你無錯
會唔會咁多兄弟睇左咁多年都屌你?
唔通個個都引戰狗?
定你真係比身邊啲盲粉影響埋你呀?
啲人話你唔表態個陣 本來都幫口支持你
而家個社會到咗呢個地步 搞咩送禮物啫?
真係諗極都唔明
個朵臭曬仲會有job接咩 定係我太天真
張想點影?
屌 駁唔到仲點反駁呀
佢錯到已經係非黑即白既地步都覺得佢冇問題
得啦盲粉你真係唔洗再講 我唔會話你藍絲
從頭到尾都係屌你盲粉啫
不願面對現實
先唔講對與錯
送禮拍片真係好柒
完全唔知想做咩鳩
我一開頭純粹係問點解佢要表達悔意,明明佢無錯咋喎。
係你哋覺得佢好錯,我先表達點解我唔覺得佢有錯。
點解我唔覺得佢好錯,就係因為佢有言論自由,
點解你哋話佢錯我唔明,所以我為佢出聲,因為我有自由。
點解你哋屌我我覺得啱因為你有自由。
大家都係討論件事,我由頭到尾無覺得你哋有錯,係你哋覺得撐達就係藍絲,我先覺得有問題咋嘛。
其實我想講,初初大家因為佢出咪把聲似劉以達而叫佢達哥,而佢本人自此亦用此名號行走遊戲界,Fifa亦以達明一派 (tat ming pair) 作隊名。

但以佢今時今日既作為,佢仲配得起呢個名號?

佢都係用返佢自己個名林慧韡吧啦
呢班失焦撚真係好煩 除左連登呢度 唔通我地係其他社交平台做緊野佢又知咩 我又屌達狗又推七大訴求唔得呀?

呢d同路人真係不要也罷
由頭到尾,我都無懷住要同你哋鬧交嘅態度去留言,你哋問我答,就係咁,
係你覺得我好想反駁你咋嘛。

係呢到反駁嚟反駁去,反達有用咩?
五大訴求達成咗未?
佢一出黎就自稱達哥架喇
仲支持佢就等於錯,
成件事無討論空間。

你哋真係唔啱你哋心意就係錯,同共產黨無分別
唔好再講達哥啦好嗎
咁我幫佢地更正
你同班藍絲一樣唔肯面對事實 ,同班藍絲一樣咁撚弱智
不過你立場係黃

件事既對錯已經去到咁撚分明
同你講自由,迖狗錯喺邊 係呀你有自由繼續覺得佢啱呀
我唔撚知幾時開始鼓吹一種不分是非咁要自由要自由
兩件事冇關連架 唔好將自由掛喺嘴邊,連是非黑白都唔識分好嗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞