再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
因為對其他人冇咁大期望
完!
佢自己開台都講到自己聖人咁架啦,日日屌人偽善者又係佢
我已經講撚咗,係迖狗喺條片講初衷先
既然佢提得初衷,我講返佢一開始有咩吸引人有咩問題?
佢依家呢樣敢言既特質冇撚咗,啲人唔撚再支持佢有咩問題?
矛盾位喺邊?

佢自己一開始其中一個賣點就喺到,一間賣麵既鋪頭突然冇麵賣你撚會好奇架?你會預計去麵鋪食飯架?
又係逼逼逼逼人表態 聽撚到厭
你自己問心,當初淨係逼人表態仲有至少一半人以上係撐緊迖狗
係佢612開啲中立騎牆post之後先開始有咁多觀眾反感

係呀 黎鷹嗰種都係逼佢表態既觀眾嚟

神化,我神你老母啊
食住嗰條水吸引觀眾,依家冇咪大家唔撚睇囉
批鬥? 將觀眾分做一批名為引戰狗唔批鬥呀
係囉,明明達哥都唔支持反送中,我地做咩要逼佢講話支持啊,你地好衰囉,我點都信達哥永遠都係企係百性個邊啊

最恐怖係條片23號拍
即係元朗恐怖襲擊完第二日仲諗緊idea同決定照拍
無錯,引戰狗果句真係令人反感

仲有送乜q禮物呀 on99
屌 淨係識放大逼人表態去反駁
完全唔撚講吓不作為既惡

咁仲撐乜撚?你個理由站得住腳咩?
逼人表態唔撚啱,沉默就啱?逼完出嚟做中立就啱?
喺唔公平既情況,沉默同中立一樣都係助紂為虐
(先不論中立根本就唔撚係一個立場嚟,唔贊成亦唔反對都叫做立場?
就係冇立場先可以叫中立)
莫講話KOL,公民有責任參與政治,尤其係民主社會,冇足夠公民參與點成事? 係呀 民主係要公民表態架, 民主同自由係有矛盾架
不過呢個責任唔係法律責任,你可以揀唔出聲
你有你沉默既自由,我唔逼你出聲,但你唔值得我去尊重
點撚解你要逼我去尊重一個打壓香港既幫兇?

quote撚埋俾你 快啲駁我點解沉默仲值得人支持啦好唔好
同感
敢言曾經係佢令人欣賞的地方
可惜嗰個正氣的達哥已經不存在了
祝佢之後飛黃騰達
好失望
想掙錢唔回應咪算
新嗰段片,唉
再見了达狗
屌你老味成個熱門都係一堆垃圾po
正正經經起個題冇人理 咪撚連登content farm化
唔好乜鳩都突發 做好分類得唔撚得呀

[策略討論]唔想有用po沉底 就應該統一標題關鍵字嚟分類
https://lih.kg/1361773
好傷心
由GTA開始... 我無野講
得啦,因為佢係達哥,所以做乜都錯,明嘅。
一開頭唔表態,錯
表態話關注,錯
表態叫人唔好自殺,錯
表態講元朗事件,同埋發脾氣,錯
表態感謝仲支持佢嘅人,錯
其實成件事你用好多角度睇嘅嘢就唔同,
佢講粗口哥到,我關注係佢好嬲元朗白衫人打人,
佢拍片,我覺得佢係表示多謝仲支持佢嘅人。
你哋睇到嘅就係佢發脾氣,鬧人引戰狗。
咁大j咪又係暗串達仔
果然搵共狗錢既思想都一樣, 搞個人崇拜,異見既聲音就直接無視
其他KOL係咪以前會講依家唔會講呀?
其他KOL係咪因為會講敢言呢個特質賣點吸引到一班觀眾呀?
其他KOL會唔會經常自稱君子,導人向善呀?
其他KOL會唔會話初衷唔係為賺錢而係同一班兄弟打機呀?

係囉,人會變,咁觀眾見到你變咗咪好奇
見你變差,咪唔睇囉

成撚日話觀眾對佢期望高
有冇諗吓係佢將自己形象就係set成咁?

舉例子又唔撚諗埋啲背景真係屌你老母
真心講,笑波子一路都有灌輸要留意政府d衰野俾小學雞聽
其實佢只係扮到攰唔想再扮落去咁解
仲有平行時空撚講緊表唔表態

宜家講緊佢自我審查、潛水變關注

你估真係突然多左咁多"波台狗"搞事同對達哥失望呀?
我就簡體字事件/表態事件都企達哥個邊,係佢去到612就出天佑香港post想食兩家茶禮,仲加句一直關注扮哂野,我日日都live睇佢台,佢係一次都無提過單野,明知自己個台有影響力,簡簡單單同發夢兄弟講句加油,講句支持就得啦,但佢無利用到,反而繼續沉默

祝達狗永遠係完美世界開開心心
依兩年睇佢 真係冇咁好笑
好形式化去做個節目 冇哂種歡樂
一早就覺得佢唔想再做直播

只可以講人會變 過去既達哥己經走左

我想講既係
過去你因為敢言聚集左一堆支持者
今日因為你不再敢言失去返依一堆支持者

係啊,從藍絲嘅角度睇,迖哥邊有做錯到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞