再會,達哥

813 回覆
8317 Like 105 Dislike
根本就係一連串公關災難

第一次:唔好輕生,要去到7月5日出黎講,果陣已經有四位烈士,就算唔喺梁烈士死後講,629盧烈士或者630鄔烈士果陣應該要出聲啦

第二次:俾人屌到著火
唔講政治,總可以講狗狗濫權掛
77旺角事件推記者,亂打無辜市民
713光復上水嚇到十幾歲細路跳橋
714沙田遊行入商場打市民
721元朗警黑合作、上環天橋開槍

中間大半個月可以講,結果過左第四次,722至出聲,而且著火既原因係俾人屌受壓忍唔住爆發,內容更係講錢多過講良知。大把兄弟射波、貼錢買防具,又出去發夢,唔係得達哥一個有犧牲,人地仲係搵命搏。被人屌佢抽水絕對理解。

講到自己推生意咁有良知,牙痛問題唔出聲講撚有人知既然出唔出聲自己都冇生意,點解仲唔出聲?

第三次:送禮屌人引戰狗
講真入面有幾多真係達哥haters?

結論:中間咁多機會俾佢出聲佢唔出聲,相比起連登屌開既大J,笑波子反而出哂黎。。政見唔講就算啦,但係惻隱之心問題唔出聲/遲出聲絕對係冚家鏟。屌鳩達哥隱昧良知、抽水一啲都唔過分

已經徹底鄙視佢
我覺得佢有導人向善喎,起碼叫人唔好霸凌人,叫人追夢,我覺得好啱。
但係你哋學唔到唔好網路霸凌人呢一點,咪覺得佢無導人向善過囉。
你覺得佢變咗,你要unsub, unfollow係你自由。
我覺得佢有變,但係我理解佢點解會變,係因為我都有重擔,好多時唔夠膽係公開平台出聲。
我一開始會答你,係因為我唔覺得佢需要有侮意,
同樣我都唔覺得你唔再繼續鍾意佢同尊重佢有任何錯。
盲粉唔撚面對事實
唔係因為佢係迖狗,而係佢之前係咁既人
表態話關注? 係咪指中立食兩家茶飯?<呢個行為正確架? 見風使舵係褒義詞嚟?
表態講元朗事件? 噢,發脾氣話係咪kol一定要做show? 佢尋日條片係咩?
表態感謝仲支持佢既人? 係咪順便將表態反佢既人標籤做引戰狗?

你咪撚玩啦 上面呢3件事用唔同角度睇會唔同? 我表態屌你老母呀, 我表態係咪啱呀? 表態就啱呀?
事實係 佢元朗表態既同時有發脾氣有暗串人做show而佢自打嘴巴
事實係 佢表態撐盲粉既同時標籤以往兄弟做引戰狗

屌你老母啲死盲粉咁都話可以唔同角度睇會有唔同
你呢啲係選擇性失明,唔係多角度觀察,唔同立場
含撚啦盲粉 冇撚屌錯你盲架
由佢開台頭幾日已經開始睇
記得果陣係JTV玩Fifa12
佢仲玩玩吓走咗去食飯掛咗個台喺度
去到今日見證住佢因名利已變質
當佢fb打篇文出來屌人果陣我真心呆咗
定還是我依家先見到佢真正果面
Ok,唔同你哋一齊憎達哥嘅都係藍絲,
畀人屈做藍絲真係on lun 9
其實你地仲嘈緊乜
6 4 開始 仲兄弟?
唔好再留言啦 我都係最後一個留言提及到呢位兄弟 再見
721之後都係發爛炸
你睇番段野都係好中立無表過態叫政府警察做野
但係就spin撚到你班follow開嘅人搞事咁
如果只係引戰狗搞事點會有得unfollow
支持达狗!
真兄弟明就明
表態只要唔係你哋想佢表態嘅嘢,佢咪唔啱囉。
高登一言台嚟架咋嘛。

係呀 導人向善叫人做引戰狗呀 佢依家帶頭網絡批鬥呀
fifa成日吹噓自己不為五斗米折腰, 佢條腰依家對摺咁款啦

成撚日話初衷唔撚係為錢,然後你班撐迖粉就話
「咁佢又唔係免費開台,為錢有咩問題」,你覺唔覺自己撐迖同佢理念有矛盾呢?

所以呢 講到佢沉默唔出聲點解仲要撐嗰點未呀好悶呀

達哥呢獲野柒哂就係事實,聽左好多年都係咁話。

但我唔覺黎鷹有幾好兄弟,反而係似不斷踩多腳就真
以前會諗達哥最後一日直播時會點 咩感覺
係咪大家都會好唔捨得
從來冇諗過係咁完....
屌你老母你講到佢表態就真係淨係表態咁
佢事實係咪呀?
佢唔撚係囉,又要暗串又要標籤
你自己都有眼睇啦引戰狗
死撚開啦選擇性失明再先話人一言台
你自己揀唔去睇佢醜陋嗰一面話人一言台
盲粉真係冇講撚錯,屌你老母啲盲粉真係唔撚睇事實
達狗
又係你話多角度睇嘅,仲有我邊話佢藍絲,你急住出黎護犬做乜
係呀屌講吓達哥唔撚理反送中
屌人沉默

識得屌就會唔記得五大訴求啦

屌你老母,7月25啦仲五大訴求
拆智能燈柱呢
追究上環開36槍呢?
出面講緊七大訴求啦

講兩講就話撚多失焦咁,個撚個個腦容量好似你咁撚細咩死撚開啦煩鳩
出去連儂牆同啲真係唔撚知既人講啦 忍撚夠你班沉post撚
其實都唔怪得個班人 有D可能近一年先睇達哥就覺我佢無咩點變
但睇左好多年個D , 唔多唔少都感覺到有D唔同
條片尋日出
即係佢係好早之前已經拍定片做定show準備交貨串鳩班兄弟
個立場係點大家都明啦
唔洗再理呢條友
唔再支持就係最好既做法,以後直接無視就夠
咁你肯講點解你反送中反政府
佢沉默唔出聲點解仲要撐嗰點未呀
好撚悶呀屌講撚咗三次啦死盲粉

睇字好唔好呀
其實達哥既心態同做法同大部分香港既中產一樣
唔同既係佢係一個公眾人物
如果發聲走出黎既代價係供緊樓供唔到落去 或者要破產 呢個代價相信無幾多人係願意
所以走出黎既大部分都係年青人
講真之前我都一路體諒達哥 代入佢既角色
但係由佢出片走出黎屌返我地轉頭
我就知佢已經係走火入魔 無得救
你唔出聲唔表態我明
你應該係預左俾人屌
但係你仲要屌返轉頭 真係好無恥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞