分左手既入黎

1001 回覆
664 Like 11 Dislike
我今日就係頂唔順,我唔敢再搵朋友傾啦,費事煩到佢地,我係屋企人同朋友面前都扮冇事,但過左咁耐我都係好掛住佢,好想搵人傾下 所以先係mn呻
其實move on 我唔敢諗啦,我最想可以係佢身邊守護佢
佢都有同我講過有緣既我地遲早都會一齊返,但依家個機會都好細,但我都會keep 住等,因為我真係好愛佢
我會盡量正面d
但有時一個人係屋企,望住四幅牆,然後又諗起佢,我怕自己頂唔順
冇理由日日都搵朋友陪我
我女朋友星期一同我講咗分手
差一個月就4年
佢淡得太快
呢半年我出力撐住都挽回唔到
星期日先同佢睇完戲,我連令佢望住我一笑嘅能力都無
大家都知乜事,我避開唔掂唔提以為可以過到骨
是禍躲不過

我愛佢太多,仲多過我自己
一下子成個天跌落嚟
始終6年感情,又經歷咗咁多,的確唔係1-2個月就可以放底,唔需要迫自己去move on嘅,做下其他野轉移視線啦,唔需要圍住一個人轉!你想守護佢,咁佢需唔需要你嘅守護?
你知道佢依家開心幸福就足夠啦,將來你會遇到一個你想守護嘅人!
咁都總好過佢咁對你,緣份要到你擋都擋唔住架,千其唔好咁諗,你可以扮下靚化下妝,準備下一段愛情
和平分手 好黎好去
自己都可以好開心 享受單身
遲早要面對,呢個感覺真係好差,唯有放眼下一段感情
我依家已經返兩份工,我唔敢放假,一放假就會諗佢,好想不停做野,唔比自己有靜落黎既機會。
我自己個圈好細
自後會返嘅都係自閉工
所以佢真係我嘅唯一
用500%去愛佢

期望愈大,失望愈大
*之後
我都係一樣
明知機會好細 但仲好想等
所以不停說服緊自己唔好死等
起碼要變住咁等
改變吓自己內在外在又好
當係搵啲野分散下注意力都好
至少再見嘅時候 會發現自己唔同咗
話唔定就吸引返佢返嚟呢
諗起好正常 諗完記得叫自己平常心咁等

講埋俾自己聽
個心換唔到
好痛
當無數個大話被揭穿,佢就已經唔再對我上心,只想一心一意去安撫返佢女朋友,所以當我自己一個冇氣咁出院返屋企,我真係喊哂!覺得自己一個好可憐!點解我會咁樣?係個男嘅搞到我要入院做手術!
所以半年感情,我真係傷心 傷身 又傷荷包!好就好在佢咩都冇俾過我,連美好嘅回憶都冇乜,所以我先可以日日自我安慰、自我洗腦,只係有時會突然間有犯賤嘅想法...

我好想下個緣份係正正常常,只要係個正常人,愛我,錫我就已經足夠啦!
需要時間,暫時要休養,之後想用忙碌嚟轉移視線
你同我差唔多,當老前輩知道嗰個係壞男人之後,提出全面封殺佢,兼且俾機會我跟佢學野,所以我之後要返新工,變相今個月尾我要返3份工,其中有一份我已經俾咗辭職信啦,因為有少少回憶,佢接過我收工,又近佢住嘅地方,又近佢買藥嘅地方所以幫佢買過藥。我有種好強烈嘅感覺,當我今個月返完呢份工之後,我同佢嘅連結&回憶會斷哂!
而前輩俾我嘅新工會係我嘅新開始,甚至可以轉移注意力,專心跟佢學野,唔需要再諗唔開心嘅事!
無用架 忙24小時咩
分了 說清楚了 所有都完了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞