分左手既入黎

1001 回覆
664 Like 11 Dislike
大家一齊加油,我相信大家一定會好
係呀,咁樣會舒服啲
絲打講得有道理

依加只好等時間去沖淡一切

Denial
Anger
Bargaining
Depression
Acceptance

希望快啲完依5個階段啦
見到佢好似完全忘記左我咁
好辛苦
依加都唔捨得del合照
佢愛唔愛我控制唔到,但我發覺自己已經深深愛上左
呢排都日日收工都約朋友出黎,等自己唔好諗咁多,朋友係最強既後盾~
我自己既做法就將d 合照放係電腦深處,因為始終係開心既回憶,del 左會後悔
我至少都仲有理智,佢6月28日WhatsApp 我話唔想欠我太多,話每個月還$500俾我,還足一年。
但我冇要到,我深知亦心知佢咩環境,錢我當跌咗,卡數我都個個月清哂!唔會欠銀行!
每個月$500對佢嚟講真係多,佢要買藥買煙買酒買野食,已經用咗佢$500,所以我都唔想好似踩一腳咁。

我自己就冇諗咁多,但爸爸話,佢咁樣係仲想拖住我,其他人話,每個月$500 係會出事.....
但其實我有打算同佢做朋友,但佢都已讀不回,咁仲會有咩事出?
點解要咁諗呀?你真係千祈唔好咁諗呀!
講分手嗰邊 都係最快搵到下一個先
換轉角度 既然都唔再鍾意何必顧及你嘅感受呢
可能驚你心軟返轉頭
唔會
無人會習慣分離
由其當你重新有人支持你 有情感支援
正面處理失去 可以令你之後都有信心面對任何野
你講得好岩.. 因為而家既佢已經唔係之前既佢
佢咁對我 我亦都唔應該為佢傷心咁耐 多謝你呀絲打
我會努力架啦 所以要搵下其他興趣
豐富返自己生活
多謝你既建議 我都想去學下野....但係其實我半個運動員 平時真係好大壓力好攰 而家仲再搞獲咁既野

絲你有好多朋友陪你?
依家只係一個過渡時期,有咩唔開心,或者突然間有咩想講就不如上嚟講啦,冇必要令自己沉溺痛苦中
冇可能啦!我記得我出院當日夜晚,我同佢講電話,我鬧得佢好狠,我鬧佢首先唔係男人,其次唔係人,喺我就快入醫院做手術前,心情起伏不定時,佢竟然同人去開房,唔係1晚 2晚 3 晚,係好多晚!仲有返大陸過夜!佢今時今日做緊佢唔鍾意做嘅保安,都因為佢每一步都行錯做錯!唔識長遠打算,有時間只係食安眠藥訓覺......
仲講乜野以我以先?!原來都係呃我!佢仲要應承個女人6月28日同我講分手,佢做到咁,我有乜可能心軟?
我心軟都只係心軟想同佢做返朋友。
朋友都唔係成日得閒陪我 有時都要接受自己一個
絲打恕我直言,呢種人做朋友都嫌佢賤啦,朋友都唔會咁對你啦
我都咁認為
無錯,因為佢個心已經無你,只不過係叫有交代地分手
如同陌生人一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞