分左手既入黎

1001 回覆
664 Like 11 Dislike
講得好岩
我都被分手左幾個月
一開始成日好怪責自己邊到唔夠好 有咩缺點
人地先離開我
但時間耐左 個心已經痛到唔識再痛個陣
就會覺得唔洗下下都要諗到自己咁差
其實講到尾只係對方唔夠愛姐
人人都有缺點
人地唔愛你 總好快有新一個
你就總為佢日日心痛
值得咩? 你愛既都係以前 同樣愛你既佢
依架既佢已經唔再係以前愛你既佢
所以 算啦

以前一齊時所有既承諾原來都好虛無縹緲
曖昧左半年 無一齊
分開左兩個月了
痛過分手嗰次
我明架 好多人都咁同我咁講
但我仲係好不自覺諗自己如果再做好D 結果可能唔會咁
我都唔知幾時先放得低佢
我之前就係咁被分手了
分左手差唔多有半年
其實仲未放低佢 加上見香港變成咁
有時真係想了結自己
所以我唔打算會再問啲咩了 過多排 我會默默地離開佢既世界 佢開心就可以了我又會諗 可能一直都係我愛佢多過佢愛我 所以我就咁唔值得去原諒 佢已前個ex佢就可以原諒佢咁多次
其實我已經有同佢講過 表達過 可唔可以好好地傾下個問題 一齊去解決再決定一唔一齊行落去 但初頭wts講第一次果時佢意圍我搵交嘈 我即刻解釋番 可以此終文字令佢誤會 再之後又講左次 佢唔覆 但我知佢有睇 最後打多段 意思會等佢 等佢諗完話我知 但佢份人好得意 成日有問題果時都講不過又唔會講到好明 要估 所以我都有試過張我諗到既邊幾個問題提出過 但佢都無覆
利申 問題上 唔係出軌果啲 可能我有時情緒唔好搞到佢唔開心 加上早果排鋪頭忙 個人好攰 少左陪佢傾電話 聽佢講野 有一兩次 平時佢夜晚多數佢打比我 就係果一兩次個人太攰等等下訓左 佢打左十幾次比我 我都無聽 言語間睇可能就果一兩次裡我無聽 佢亦因爲咁自己偷偷地喊過唔開心過
分咗手兩年半我都仲係好鍾意佢
唉 我都就黎分手
一齊左4年半,一直以黎佢對我好好,差唔多所有野就晒我..而我一直對佢都差,唔識欣賞佢,成日玩佢串佢,一直以黎佢都好努力去維繫段感情..而我就因為拍我耐變左理所當然..當中大家屋企人都熟晒,我地會計劃將來,憧景未來生活。大家慢慢變到親人咁。直到一個月幾前,佢同我講想分開抖下,而我都挽留到,係呢一段時間,我反省之後知衰做返好自己,對佢好好.. 大家都相處得好開心。直到3星期前,佢最後都係同我講分手,佢話呢段時間你做得好好,係佢一直想要既野,但點解唔一早做,而家做到既時候佢已經唔覺得感動.. 又話已經唔愛。因為我之前一直做既衰野係佢心入而有條刺。唔係話而家變好就會無左.. 佢已經無力去維繫。之後我再挽留,已經無用..佢仲表明有人追緊佢。
之後最驚訝係分左手兩星期,佢就po同新仔既post,仲要差唔多日日po,所以嗰刻心諗,自己係咪真係咁差,4年半既感情會一下子比人取代左,仲要日日放閃比我睇,無縫接軌都算,可唔可以低調兩,三個月先?仲全無諗過我點感受,就算最後無左愛情,都仲有親情/感情掛。
但可以100%肯定既係當初佢係好愛我,因為佢係比我付出好多好多,只係我7,同埋愛理不理而令到佢灰心... 同時亦都覺得呢個人好陌生,可以一個月前同自己都好sweet,但一個月後完全變成陌路人不特只,仲可以咁快將對我既愛轉移到第2個身上,畢竟4年半唔係短時間,點解可以pick up得咁快

Sorry for too long+1999..
https://youtu.be/qbB_9gsHraA

佢最後send比我既野.. 我既寫照
真係好想做返好,對佢好...
仲係好傷,但係一早知個答案,好過傻仔咁喺到等,成日以為佢會返黎,唔肯放手,好執著,但係原來佢已經開心緊新一段關係,咁佢當初愛我都有限,我相信如果大家相愛,就算分開,都無可能咁快接受到新一個人,我而家都仲有失眠同情緒唔好,尋晚11點瞓,夢到佢,3點幾又扎醒左,果下又係好心痛,但係一起身果下同自己講,放手啦,佢唔係你既啦,唔好咁執著,之後係YouTube搵啲治療音樂聽,等自己舒服啲,再瞓過
絲打同我一樣31分手,係咪今年我地今年啲運程麻麻,仲記得半手前仲糖痴豆咁,但係3月開始佢突然就好似轉變得好快,唔知你果個係咪又係咁
加油,我上網睇,其實另一半分手,接近80%係因為佢已經有另一個新既,我果個相信都係咁,所以同我提出分手做返朋友,所以我del晒佢所有野,朋友都唔會做,一齊加油
我屋企隻吉娃娃話唔鐘意你
所以我地分手啦
睇得出你已經盡左力,亦好有心去解決問題。你地一齊幾耐?之前有無因為呢啲野嘈過?如果唔耐既,我諗可能佢都處理緊自己既情緒。
希望你唔係好似我咁,已經一齊好耐,亦唔係衰第一次啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞