分左手既入黎

1001 回覆
664 Like 11 Dislike
我都知好辛苦,呢到大家情況相似,得閒上黎呻下啦,咁樣會舒服啲
前排Feel到佢對我冷淡,同佢講唔開心,佢又無咩反應
我話係咪要分開下,佢先話個感覺返唔到嚟
然後無搵大家,我又搵返佢咁loop落去,拖下拖下,最後係我頂唔順我講分手嘅⋯
然後佢先話自己變咗心
屌拿星,我講分手但我仲hurt過佢咁
分咗成個月,成日都諗起佢,好想知佢做緊咩諗緊咩
好困擾
以前嘅我,會好八卦,咩都想知,講野頂心頂肺,俾人話我係衰妹!可以講好多野。依家我做唔返之前咁樣嘅我,咩都唔想知,成日一個人靜下。
我同佢雖然時間唔長,但因為佢已經41歲啦,所以有講到將來,講到遲下我會按咗層樓同佢移民台灣,結果原來佢打算呃我錢,我真係心都死埋!我真係好鬼蠢!佢根本就未玩夠,而且又懶!依家冇啦,咩都唔駛做!真係冇啦!
我將來都唔知點信人!我真係好易乜都付出哂,所以更怕我下次又係咁,到時候又傷害咗自己
依家唔得,但你要相信時間,時間真係可以治療一切!大家一齊move on!
41歲都仲未玩夠,絲打,加油,總有一個會真心對你,只要相信就會出現,我都係咁,果個月得返1千蚊,都希望拎800蚊同佢食好啲,不過後尾先醒覺,如果佢愛你,根本就唔會捨得你咁樣,好彩你無按到,如果唔係都唔知點算
試下搵佢傾下啦,至少知道有個答案,等自己再決定之後點做,唔好估估下,估就好辛苦
因為見到呢個Post所以開AC

琴晚岩岩分手
情緒起伏仲係好大 時爆喊時冷靜
希望一個月之後又係一條女漢子
岩岩分係辛苦d,有咩上黎講,我地會陪你架
我果時一分手有挽留過, 跪喺度求佢,話我好愛你,可唔可以唔好,我已經計劃大家會結婚,繼續走落去,不如俾大家冷靜下,佢話決定左唔會變,話做朋友舒服啲,之後最慘既係,當我情緒平伏左,佢突然一個電話,一個訊息,like一張相,個腦就出現一萬個幻想,啲情緒就再出現,直至上星期知道佢已經有新男友,根本一切佢都安排好,佢淨係想做好人,我即係del晒佢所有野,唔想再同佢有關聯,個人雖然仲係好傷心,但係至少知道自己想做啲乜,唔值得再等,個人清醒晒
正常架,你係人黎架麻,有情緒,唔係機械人,我都係咁,要加油
覺得對「愛情」同「承諾 」無曬信心
或許自己唔識拍拖 次次拍拖都好似Loop咁
分手個一刻永遠係劇痛....
大家一齊加油
我係係咁諗,點解會咁樣,好痛苦
有冇話咩原因分手呀,我都係幾次都係分手,次次都會諗唔會再有下次,但都總會遇到架,當你遇到時就唔會再咁諗,但有樣野就係未睇清一個人時要好好保護自己先,唔好咁快all in
我係用哂現金,就碌卡幫佢買野,成日覺得佢食得唔好,就買野俾佢食,又煮飯俾佢,冇錯,有時候佢用到我山窮水盡時候仲要我幫佢買安眠藥,真係覺得好煩,但之後見到佢開心,又見到佢有安眠藥放心個樣,我嗰刻覺得咩都值得。
層樓真係我命根!我爸講到話層樓點都唔好賣,將來我點都好,我都叫有樓揸手。所以佢同個女人講只係鍾意我嘅錢,我真係覺得佢踩到我地雷!
我之前都幻想佢會回心轉意,每日都咁諗,到今日佢有第二個,都係咁諗,但係所有野都返唔到轉頭,等個天安排啦,有緣,點都會走返埋一齊,就當係就個考驗,不過而家既課題係要學識放低同愛自己,但係呢個課題真係好難
得閒喺到吹多幾句啦,而家其實最緊要係有人聆聽自己
「我已經好努力嫁啦」
但原來愛情係無得靠努力嫁...
我知道仍然要心存希望

運氣好 先有未來
純勤懇 不會被愛
為何你 還忙於 磨損膝蓋
上半生 可以笨呆
下半生 理應裝載
其實你 越過山 下過海
敢開始 敢失戀 敢分開
能自勉 失得起 先精彩
遇到下一個你就會好快好
咁就好啦,至少你清醒,唔會再咁落去,加油
講到自己唔再想講爲止
加油啦,雖然我都未復原,但係都會支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞