[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
彈幕全推斷黑島
演技“大爆發”
不如總結一下山內做過啲乜嘢

殺甲野 > 有可能但唔肯定
殺児嶋 > 有可能但唔肯定
寄児嶋隻腳 > 幾乎肯定
將児嶋條屍收埋喺凍肉工場 > 幾乎肯定
去甲野屋企偷名牌 > 有可能但唔肯定
送甲野名牌俾田宮 > 肯定
殺神谷 > 有可能但唔肯定

有仲無其他
美里 浮田呢

甲野好似有幕男主走向甲野 後面有個疑似內山既人行相反方向

美里同浮田諗唔起有咩嘢可以連到去山內
你諗唔諗到?
佢老婆? 東小姐?
所以唔記得台詞成日free flow
佢上次完左舞台劇都有咁同男主講
唔係宣傳技倆嚟咩

黑島:你哋一個二個都話我殺人 我依家就殺晒你哋
內山呀!!!!!

假設內山知美里比黑島抽到 + 浮田知黑島抽到美里而搵黑島
黑島指示佢代刀 / 內山出自保護女神心態黎 暗地裹代刀
有人p左light saber上去
一開始點解要殺赤池夫婦係關鍵, 如果只係順應個game, 一黎應該淨係殺美里? 二黎就算俾人發現左, 都係好似醫生咁on9帶過就可以, 點解要再下手殺人?
唯一解釋係佢鐘意殺人或暫殺開人 咁就符合上面有巴打估既, 呢個係連環殺手, 殺完一區到下一區, 所以南就係咁調查, 亦到解釋到點解boss有咁多幕後人幫手 :0) 因為佢根本就係慣犯 :0)
講到呢到我自己都覺得唔係好合理 :0)
係喎 內山先啱
要自膠
微笑殺手同交換殺人係有關係嘅
如果只係愉快殺人嘅話 無必要推動交換殺人
上面叫錯左 跟住全部跟左
不過無所謂啦都知講邊個

隨時殺nana既佢都有份 佢都係讀醫 有咁既知識
同埋一刀咁準砍神谷腳根再慢慢折磨咁醒 佢都有機會
咁可能boss就純粹係個慣犯, 跟住咁啱住户就玩交換殺人, 佢就好開心, 所以就真係殺左佢抽到個條友, 點知有d八公浮田阻q住曬, 咁就殺埋佢啦
之後又有八婆nana阻住, 就殺埋佢啦
哎呀殺完美里又見到原來美里抽到兒嶋, 咁就幫佢手殺埋啦
(咁兒嵨抽到咩呢)
個警官咁叻叻搵到係我, 等我殺埋你先
田宮都知d野喎, 不過見佢9up垃圾唔分類既人, 算佢啦唔搞佢啦
久住都知d野喎, 不過佢都扮失憶就算啦
個條on9 shota都估我唔到嫁啦, 咁好玩等我繼續由佢估啦
定係其實有住户見好玩, 所以自己同fd子開左第2條line玩?
eg 黑島又同佢大學d fd子玩, 包括左內山同護士
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞