[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
讓叔做過好多反派
浮田手下同甲野都係戰隊紅戰士
呢d野冇得駁
睇故話係就係嫁啦
黑島都有計過,
可能最後尾野係抽返自己個張都唔奇
套野留好多伏線, 如果最後真係串聯到一齊同劇情有關都還好 , 但最驚係特登故弄玄虛, 跟住最後話田宮偷拍睇到果d 野同劇情冇關, 求其解釋就算。
如果係咁真係接受唔到
今季可能等佢解釋返上季所講既[我有證據....][兇手唔一人.....]

希望唔好只係排練對白啦 用黎fake人
篇幅所限 其實都幾肯定解唔晒所有伏線
睇番第一集,有幾個疑點或者伏筆好似未解決:

1. 管理員初到主角家,發現天花板有兩處不對勁既污點(伏筆?)
2. 有條鎖匙漏左係主角屋企,但主角事後發覺唔係管理員留低(有人係主角唔係屋企既空檔時期入左佢地屋?)
3. 垃圾房有隻爛左既玩具熊
4. 管理員如何由上面吊落黎
5. 西村擺動鎖匙咁行,總覺得係有D伏筆
6. 管碳員室入面既髮COOL
如果以新一集,婆婆睇果條唱K片,尾野同管理員係似好FD..
而且尾野係似一D對身邊既人好好,好想人關注佢,回報佢既人

可能管理員送左塊牌比佢,佢就濕晒,所以就同管理員發生更親密關係

但如果管班員係同佢有關係既前提下,佢死左之後,尾野都唔見有太大傷心。所以一開始第一個殺人既,唔係早苗?
睇番第一集,有幾個疑點或者伏筆好似未解決:

1. 管理員初到主角家,發現天花板有兩處不對勁既污點(伏筆?)
2. 有條鎖匙漏左係主角屋企,但主角事後發覺唔係管理員留低(有人係主角唔係屋企既空檔時期入左佢地屋?)
3. 垃圾房有隻爛左既玩具熊
4. 管理員如何由上面吊落黎
5. 西村擺動鎖匙咁行,總覺得係有D伏筆
6. 管碳員室入面既髮COOL
#6 係唔係就暗示返官理員同尾野有路?
如果以新一集,婆婆睇果條唱K片,尾野同管理員係似好FD..
而且尾野係似一D對身邊既人好好,好想人關注佢,回報佢既人

可能管理員送左塊牌比佢,佢就濕晒,所以就同管理員發生更親密關係

但如果管班員係同佢有關係既前提下,佢死左之後,尾野都唔見有太大傷心。所以一開始第一個殺人既,會係尾野?
咩吖 尾野係專搞有婦之夫喎
但如果到結局呢1-6都係巧合同唔關事件事都唔出奇
等睇結局係咪真係會收返曬所有伏線
睇第一季見到男主角就覺得火滾
好on9
呢個反應好正常, 但第一季佢出唔多其實OK
我嘅假想:

床島管理員本身同早苗有染
呢件事俾尾野知道咗
於是尾野就出手爭奪床島
咁就解釋到尾野同床島嘅關係
(唱K親密表現 尾野用床島手製嘅門牌)

而寫紙仔嘅時候「管理員」係早苗寫嘅
(或者佢想結束呢段不倫關係?)
於是兇手殺完床島之後就威脅早苗
迫佢殺抽到嘅山際
https://www.instagram.com/p/B0GBK8Ino0m/?igshid=17kcfbxhl622u
翔太同護士(應該係)玩得幾開心
覺得肥仔邢警會成為最後破案功臣
毛巾個度睇得出佢有d料到 係迷信左d
但呢d忠既角色好易死...
同感,好強烈既flag味
橫浜流星都係戰隊出身
我都覺佢應該係有d料到
流星好型
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞