[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
其實連田宮都有可能講緊大話
自佢醉心演技唔再理事件開始 佢好多野隱瞞左
今集頂佢......舞台劇想點同埋係咪已經出軌了
佢裝cam一定影到啲緊要嘢
同埋佢抽嗰張紙都好可疑
佢講一個無實名既人算唔算可疑就唔知

不過佢個做法似就算佢真係無殺人而紙條上既人被殺
其他人又唔知紙條上既人已死 佢又唔怕比人懷疑/猜忌

係自私d既做法 明哲保身

如果係既話佢抽到既就係管理人但係無可能,因為管理人張紙俾人釘咗係通告欄
唔一定管理人 可能早川(其實係其他名呢)
突然有個奇怪想法,會唔會新人物佢哋以前玩過交換殺人,喺遊戲倖存者?
同埋,田宮老婆都有啲神奇,同其他住戶好似無咩交流,好似唔知大廈死左咁多人
可以假紙借刀
連無玩個遊戲 唔知個遊戲既人都有份殺人
估黎都哂鳩氣
你啱 今集之後覺得自己之前認真推理好撚笨柒
我會覺得寫邊個同抽到邊個係值得推理既
但邊個係boss邊個殺左邊個就無謂再過度燒腦
我好耐之前已經咁諗

處理垃圾個時當抽中302時係寫手塚家,呢個講法係女主呃木下先咁講
擺明個一下女主知木下不在場,想大返木下轉頭
投女主有3票
咁當然寫"302的人"係第一次見 唔清楚貴姓 定真係殺人game就未知啦
覺得啲紙無深究嘅價值
寫嗰個可以講大話
抽嗰個又可以講大話
一張寫咗人名嘅紙要銷毀同偽造都好容易
根本無法查證

真兇只要殺咗人之後再貼咗寫咗死者個名嘅紙出嚟
就可以嫁禍俾有份玩抽紙仔嘅人
何樂而不為

[日劇][2019春番] 輪到你了 (あなたの番です)
https://lih.kg/hugfREX
算啦 真兇/黑手推理唔到姐 有其他野會推理中既 過程黎姐
今集新人物無咩情報 舊人物都無咩新進展 而且下下星期先有新一集

可以睇下其他野放鬆下

估下下集邊個死
小空一定係大熱
不過預告咁刻意預告有人死
似有機爆冷
做完西七番外篇
其實佢死既機會都唔係無嫁
又黎兇手大熱下集秒死

我估石崎媽媽 都係時候了 抽到佢既係時候做野啦
如果係南就好笑
係又唔錯
細思撚全部一把拍死哂

唔通小空真係要射上天空變肉醬
係都打呢度臉先啦
知乎個邊好似洗白左d多了

btw 唔洗講到_ _手然既
原來個護士咁撚大波
睇完番外
真係完全唔想小空死
冷泉
其實南會唔會係日本潘紹聰,租兇宅搞日本恐怖在線呢
睇既時候未見樣已經知邊個
佢老婆出場同埋同其他人極少互動曾經令我懷疑其實佢老婆根本係佢自己幻覺黎(可能俾自己殺左),d cam就係錄到其實佢一路係得自己講緊野........不過今集特登又有個鏡頭影左下男主望住佢同老婆講野....所以真係純粹當FF下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞