[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
佢係驚但唔係唔做野,希望唔駛咁早死

慎入 fans偷拍外景
老實說 我覺得肥警可能有用過ai
想知佢地拍個到係咩地方,成日望到個塔好靚
有日本youtuber潛入拍攝個大廈 好似有地址
大波護士同袴田有新劇一開波打晒車輪
尾野送既野有咩關連?
唔係頭兩樣都係野食 之後就眼淚咩?
袴田不倫完反而仲紅左好多.....女既不倫就食屎
呢2日嗰個藝人秘撈去黑社會婚宴棟篤笑,俾吉本興業炒九埋
叫亞裏香與人渣
筧美和子果然又係做情婦
其實尾野入左主角屋企。比主角屌走
跟住口入面粒鈕。會唔會係尾野本身自己的

佢入屋係想拎番走佢殺菜奈個陣。留低既證據
昨日停播?
28號先播第四集
個人感覺尾野唔係傻嘅亦唔係好邪惡,不至於濫殺無辜。點講呢。。。佢講野好多時都係有果句講果句。。。所以佢係好人
至於佢係咁送野俾男主,應該有啲唔知乜野暗示+佢覺得男主係好人。我唔相信佢為左霸佔男主,就會參與殺人(佢只會串菜奈,而唔係殺人滅口)。
預告
睇黎尾野睇中左二階堂同黑島呢pair.....咁黑島遲下咪比人.....
下集有管理員回憶片段
大致上同意呢個表。
"寫"係比較可以確認,所以睇左"寫"先。
EP5木下話搵到302紙條,EP6男主問女主有無野隱瞞,鏡頭帶過張302紙條然後女主講左大話話無(合埋對手),加上女主話302紙條係投清潔留低既,但睇翻EP1,管理員數既唯一一張票係直接叫女主個名(唔排除真係有一張寫302啦)。
所以我覺得"寫"個邊,應該多張302。
但"寫"個邊full左,一定有一張係多出黎。

1.302 -有機會- 畢竟女主同木下個番解釋都叫合理,但解釋唔到點解EP6個幕影住女主有野隱瞞左男主。
2.白紙 -有機會- 因為清潔大使13人參加投票,但得12票,好可能北川無投,所以有張白票係手(亦可能只係管理員無份投票)。
3.吉村 -有機會- 呢張要 base on 洋子無講大話。洋子個張比人搵到,所以"寫"無講大話,但好難包保佢"抽"都無講大話(田宮都係半真半假)。
4.管理員 -少機會- 呢張比人叮係大堂,而且完全無頭緒邊個抽到(+郁手),會唔會係有人因為殺管理員無中生有張票賴落個遊戲度。但解釋唔到個遊戲點開始,加上會長都疑似收到威脅信,所以佢寫管理員->管理員比人殺->比人威脅->殺明星醫生,呢個說法比較講得通。
5.男朋友 - 就算唔係男朋友,都係教授,點都佔一個位。不過我有一個諗法:吉村就係黑島個ex。吉村係黑島寫既(咁就少返一個位),黑島抽新抱都大機率架啦(因為瞇眼)。同埋EP3黑島仲有傷,EP4已經無,所以黑島個EX係EP3死左,而赤池案係EP4尾發生。所以會唔會係洋子殺黑島個EX->黑島殺新抱。但解釋唔到洋子因乜開始、點解老公都瓜埋。

同埋兒嶋唔似係管理員抽,畢竟佢後死過管理員,我覺得管理員係抽到洋子(所以洋子仍然無穿無爛),但問題係兒嶋係邊個抽到。
1.管理員/赤池 -少機會- 兩者都早死過兒嶋,不過不排除背後boss想確保所有比人寫過既都要死,所以親自落手。
2.田宮 -少機會- 銀行仔遲死過兒嶋,次序唔岩。
3.洋子 -少機會- 始終覺得佢抽到吉村係無講大話,加上就算佢抽兒嶋,都未到佢殺(因為"佢自己未死")。
4.北川 -少機會- 自己抽返自己郁手,不過0動機,又唔係咩血海深仇。
5.尾野 -有機會- 篩下篩下得返佢最有機會,如果係佢,都係未輪到佢殺,不過佢殺人似唔洗原因。(兒嶋張票實在搵唔到位放,所以屈住尾野先)
老實講 知道哂"寫咩名"同"抽中咩名" 都好難搵到邊個係背後搞搞震
睇下接下來個8,9集點玩法...
唔知點解quote fail
講緊呢個表
from #205
突然殺個護士同跟蹤者出黎 已經無咩好推理
唯一可以推理得返個表
呢個真呀
最多係自發實行殺人既住宅容易d推斷 但係背後應該有人做推手
eg.) 差仔殺完明星後比個d明星相威脅信 威脅燒久住屋企人既應該另有其人
醫生認放菜刀 但非法居留個d警告可能另有其人
一日追晒13集
好想瘋狂同西野七瀨玩sm 仲有用手扣掛住佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞