[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
二階堂唔鍾意食人地整嘅野
尾野就好鐘意整野比人食
劇入面好似強調左好多次
唔知會唔會有咩特別意思
得最後十秒關事 仲要廢
講緊房門之內?集集都係咁㗎啦,志在比你放鬆吓了解吓D角色姐
剛追曬
點解咁多巴打話係黑島 因為最唔似所以最似定係有咩戲外information
我自己覺得係尾野
睇完最新嘅二階堂番外
田中圭: 主角只能有一個
唔準郁二階堂
總覺得...
赤池兩公婆被殺一事...
會係成個故事既破案最關鍵
兇手應該係黎單案中留低左一d好決定既證據

因為搵到赤池被殺案既線索既人,都一個一個咁死
到目前為止 神谷、nana、浮田都係搵到線索/接近真相而死 都同赤池有關 都係微笑殺人
其實番外真係唔可以就咁當番外睇,因為好多野牽涉到主線劇情,當一個星期睇兩集先係正確
咁講法
即係微笑殺手本來只係打算殺赤池夫婦
搞到要殺埋浮田、菜奈同神谷都只係意外

btw 唔好忘記仲有児嶋都係微笑殺手殺嘅
江藤一定一定係微笑殺人組織一員
因為神戶 nana 浮田都係接近赤池死亡真相 所以必殺
児島除咗個微笑樣暫時未有其他線索指向佢係接近真相而死

唔覺二階堂嘅AI講嗰啲嘢 面目猙獰似俾人hack咗咩?
如果係咁 咁二階堂設計嘅nana AI app一樣俾人hack咗 所以翔太通話先俾人監聽
可以做到嘅人 指向性好明顯了
總覺得...
赤池兩公婆被殺一事...
會係成個故事既破案最關鍵
兇手應該係黎單案中留低左一d好決定既證據

因為搵到赤池被殺案既線索既人,都一個一個咁死
到目前為止 神谷、nana、浮田都係搵到線索/接近真相而死 都同赤池有關 都係微笑殺人
咁講法
即係微笑殺手本來只係打算殺赤池夫婦
搞到要殺埋浮田、菜奈同神谷都只係意外

btw 唔好忘記仲有児嶋都係微笑殺手殺嘅
江藤一定一定係微笑殺人組織一員
因為神 nana 浮田都係接近赤池死亡真相 所以必殺
児島除咗個微笑樣暫時未有其他線索指向佢係接近真相而死

唔覺二階堂嘅AI講嗰啲嘢 面目猙獰似俾人hack咗咩?
如果係咁 咁二階堂設計嘅nana AI app一樣俾人hack咗 所以翔太通話先俾人監聽
可以做到嘅人 指向性好明顯了
換個諗法 睇得出江藤平時對婆婆好好 仲成日上佢屋企陪佢 婆婆生日時江藤都係度 若果江藤呢個人冇咩 婆婆係無必要係佢面前扮瘋賣傻
反而婆婆係將自己裝有證據嘅銀包俾咗一個成日藉口嚟探佢實則為搵證據嘅翔太 證明婆婆知道翔太係唔會傷害自己

因為婆婆玩咗江藤嘅app所以留佢活口 順便監視佢唔俾佢亂講嘢
其實肥差佬有冇可疑🤔
浮田死之前同久住講過懷疑一個人。跟住就死左
(久住扮傻可能都係因為咁)
菜奈未確定但都有機
神谷就100%
兒嶋被人微笑殺。
係因為赤池抽到兒嶋。
因為一d原因要殺左赤池先。
咁赤池死左就無人殺兒嶋。
所以就由微笑殺手代刀

但點解要殺赤池。黎個未明原因

但我有諗過。赤池美里寫果個名其實係佢老公
(有錯請指正)
咁浮田抽到既赤池幸子邊個寫?
除左美里 未證實到寫咩名既都唔似會寫婆婆

照未代刀兒嶋 浮田未殺人就死 幸子遲下都有機會有人代殺
Angelina~~~~~~~~~
不過我唔認為江藤嘅IT功力會在二階堂之上
江藤既戲份真係少得可憐 個編劇可以諗咁多條線無理由特登整個要唔要都得既人出黎 直頭作過個故仔好過啦 所以佢應該對成件案既重要人物
呢個我都覺 不可否認二階堂嘅人設太閃光攪到我覺得係it方面冇人勁過佢
但呢個係編劇嘅問題 最後揭盅時話俾你知江藤it天才又唔係唔可能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞