[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
今集屋內係it仔 睇預告好似同美里唔係好岩傾
第二季宣傳相出現的幾個主要角色,黑島已慢慢洗白,剩返田宮仲有謎團又未出房門之內,可能有機會係大boss
不過黑島嘅所謂洗白只係表面 未係確定
田宮係大Boss嘅話 即係今集佢搵人送甲野個名牌俾自己都係做戲
田宮寄比自己為咩 雖然甲野名牌都係後期做出黎姐
佢出軌比老婆知好笑d
我覺得一個連出軌都會俾老婆發現嘅人真係大Boss會好笑d
偷偷地自拍send比條女

反而係咪表示田宮未殺人 唔係都唔會收類似威脅既野黎 仲有個文件袋未開?
出軌自爆左 做唔到威脅理由

可以再望番呢張官方俾我地既題示
未做房門之外既只有田宮同佐野(我唔計警察)
房門可能仲有新住宅呢
我仲以為條女係扮鐘意田宮,因為佢係劇團好煩膠想玩走佢添
尾野流鼻血有無咩暗示?
幾時產生咗做咗房門之內就唔係boss嘅幻覺?
遲下可能話呢條女同護士個d一樣 同殺人事件有關然後埋佢地身
我估姐

不過田宮出軌呢part真係拎黎緩和下氣氛
性興奮
到而加twi好多日本仔都仲吹緊黑島係孖生
雖然佢仲有好多疑團未解,
不過如果係孖生嘅話都真係爛爛地
諗到一個疑問等大家一齊諗下

現時所知抽紙仔交換殺人嘅次序係
唔知邊個殺 -> 床島 -> 由早苗寫
早苗殺 -> 山際 -> 由藤井寫
藤井殺 -> 田中 -> 由欣怡寫
(外國人2名+護士代)欣怡殺 -> 袴田 -> 由久住寫
久住殺 -> 細川 -> 由菜奈寫
(唔知邊個代)菜奈殺 -> 甲野 -> 由田宮寫

我嘅疑問就係點解児嶋會被殺
北川係寫咗児嶋個名
但児嶋比甲野更早被殺
即係佢唔喺呢個順序入面
咁樣莫非佢都係俾微笑殺手殺嘅
但個手法同其他幾單由微笑殺手犯嘅案又好似唔同
其實Nana 未死之前每集都攝d 調情戲份都已經有點難頂
估唔到死左之後都要咁
感覺好似倉井優
兒島老公存在感夠低,唔係開住民大會都唔記得佢番咗嚟
抽中児嶋個個可以自己寫個個人未死/無人威脅都照殺左先
但去到北川白紙當完左

唔一定有人殺左自己target先自己去殺人再威脅下一個 如果係就無人起頭
佐野上次對住個女人成個鵪鶉咁,如果係boss就少咗d霸氣
總一今集好廢,令我覺得佢之前無可能咁完美殺人
總一只會殺比自己弱少既生物 所以殺咁多動物 宜家先試殺人(自知只有能力殺小空)

所以應該唔係佢
其實佢咁鐘意睇人死 唔明第一季個陣
點解要阻止呀媽殺男主佢地
又點解會墮樓 真係差錯腳?
即係如果男主冇接到佢 其實已經死左無戲份
有無人覺得今集個速遞員好似跟蹤黑島嗰個
特別係個笑容 仲有酒窩!!

上集黑島知呢個人跟蹤佢,唔知關唔關事
但我覺得黑島嫌疑仲係好大
例如佢話抽到“纖田信長”,但從來無見過張紙

仲有“早川教授”
雖然二階堂prove咗有呢個人,但如果講一個出名黑人憎嘅人,其實好易甩到身
所以我覺得未證到黑島100%講真話
唔係好似 應該直頭係同一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞