[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
睇完江藤個集
佢一係走太快 一係就無料到

而且佢好似無佢partner咁勁 idea同tech上
有睇江藤嗰集房門之內就應該知佢咩料啦
咁又唔係喎 佢嘅實力掌握係編劇手
又或者係二階堂疏忽咗呢?

佢嘅AI咁嘅樣十有八九係俾人hackhack埋翔太手機嘅ai app 好有可能二階堂係兇手嘅下一個目標
最後其實係印度肥佬做既
覺得印度人嘅IT功力應該係江藤以上
房門之內覺得江藤淨係識F F
到目前為止ai都幾正常運作 未有破綻俾二階堂知有人hack佢ai呀嘛
印度佬又得
總之結論就係我二階堂依家好危險
起碼示範過hack明星經理個人電腦同醫院電腦
雖然暫時睇做完明星個單已經無咩動機 動機掌握係編劇手

但江藤係有野撈 成日傾生意 應該唔係完全廢既
咁好打怕咩 怕死係女人手好過
最後一集黑島殺完二階堂再殺尾野
之後俾翔太用飛鏢headshot

如果係咁嘅話我寫個服字俾編劇
老套劇mode:

二階堂ai test到黑島 >瞞住翔太誤導調查 >追兇無進展 >翔太發現跟著不和
>二階堂忍痛協助翔太并和解 >調查黑島 >黑島被殺 >電影版開估
電影版
最後20集唔係final..
因為sp2 先係final

要吊多你一星期癮
再黎個hulu本地限定前傳
大叔的愛咩
二階媽無論武值、嗅覺 都係神級,直頭掃地僧嗰隻feel,會唔會lT都喺阿仔之上?
有SP!?
9 up ...
但唔排除黎個可能性...
仲要係要跟順序睇
正傳>番外>正傳>番外>
如果 正傳>正傳>正傳>番外>番外> 咁睇都會好似錯過左d野
終於追到live可以睇post討論了
睇到特別編時,兇手殺菜奈條片個種講野語氣似女仔,我覺得似尾野
但感覺尾野真係太正路
以一貫呢d偵探片既做法,最近主角既人就係兇手
咁唔係尾野就似係黑島了
最近翔太係二階堂
係既,但佢本身又唔係個度住,又無玩game
如果係佢殺咁真係要睇編劇既功力可以寫到合理
翔太比婆婆睇鄰居list 講到103嗰陣婆婆先stop佢
二階堂係女主角 地位無人可以撼動
日本係咪好似韓國咁邊拍邊播?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞