[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
我仲諗住會容易啲分開紙入面個名添
你係咪即係記熟晒咩人係咩房號
你係咪已經記熟晒咩人係咩房號
加返落個表度
問你幾樣嘢

1. 點解你覺得石崎話抽到吉村係有一定程度可信性?
好似無乜理據支持
連係咪即係有人寫咗吉村都唔知

2. 假設田宮真係抽到男朋友
咁點解佢唔照直講?
男朋友無指明係邊個 但會寫男朋友嘅正路就係未婚女性 (i.e. 黑島/欣怡/尾野)
莫非你認為田宫有理由包庇某個未婚女性?
1. 主要係信佢冇講大話。佢一開頭已經話唔想玩,跟住死人之後佢驚到死,又主動叫所有人講晒自己寫乜,所以我覺得佢唔係講大話既人。

2. 可能因為佢係閉路電視睇到啲野所以唔講。有次開會佢曾經望實黑島。
我估佢抽到黑島個張係因為佢抽到張紙係打直,而黑島寫張紙都係打直。
張紙寫男朋友就我估架啫,都唔肯定。
鳩估:
訪問木下個記者會唔會有新目標,再出場?
好強既摩擦力
以下我9估紅色果幾格

田宮抽中男朋友(會唔會閉路見到兩個黑島拖住男朋友條屍之類)
黑島抽中赤池里美(浮田話知邊個寫,黑島揭紙果時眯埋對眼)
尾野抽中管理員(新果集開始鋪佢兩個係之前關係好)
而管理員抽中石崎洋子
估計既唔洗加密啦

但田宮叔就算翔太求佢 佢都好似唔係咁想講真話
會唔會同nana傾 如果有頭緒應該會話比神谷知/肥警察知
打錯
赤池抽左石崎先岩
我原本都係估管理員抽中洋紙
但睇返木下啲垃圾日期又好似冇乜可能
4月2執到

而浮田個張係3月25

即係個遊戲一定係3月25號或之前玩
4月2管理員都死左
冇可能掉到垃圾
咁呢層就真係唔知
甲野死左唔知佢心態會唔會有啲唔同
佢當初有d嬲 似想搵抽到甲野既nana但最後無去
上集就想去唔知2樓定3樓確認自己岩唔岩

始終個度有成5日無交代 有d難估

講開又講
赤池話佢做左手腳
我懷疑未必係啲字細
如果只係字細要瞇眼
得個一瞬間,佢點觀察得到咁多個人?
我反而估佢唔係寫係張紙正中
可能對摺左先寫
咁果個人就會拎住張摺住既紙黎睇
易觀察好多

不過以上都係鳩估
完全冇根據
所以冇放係上面個post度
我想問黑島寫佢男朋友係按上集劇情推斷定劇情交代左?我記得好似星期日抽 星期一中字

Btw 推論得好合理
尾野係白紙既話有d估唔到 定其實白紙先係管理人 佢擦過(雖然似係西村改吉村)
我鳩估架咋
劇情冇交代過
佢俾翔太同二階堂逼問都仲係堅持自己寫早川教授

我都有諗過,不過擦左應該都仲有筆痕掛
應該會見到
但都有咁既可能
要比較 都似寫自己暴力男友多過早川
翔太咁懷疑好合理 就算真係有早川都好

唯一奇怪係 有人科普完佢去既法事既人應該係nana搬黎前已死 即係第一集個男友隨時未死 極大機會講大話
我係twitter睇過段片
將菜奈死前個段升key再對比返黑島第一集問菜奈收點心錢個句お願いします對比
好似
期待護士戲份
黑島殺nana既可能性不嬲都領先緊

翔太入院到nana被殺個段時間既劇情 好期待
識野

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞