[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike

上個Post: https://lih.kg/1108294

正劇共20集
- 第一章 (本篇) 1-10集
- 第二章 (反擊篇) 11-20集

特別篇 1集
建議睇完第一章後 當10.5集睇

番外 (房門之內) 1-18集(預計)
每集講述一個住戶 建議一集正劇一集番外交替觀看

第一章住户圖:

第二章住戶圖: 含劇透

最新紙條總表: (Cap by高遠搖搖板巴打) 含劇透

[size=5]#2 開始會有劇透[/size=4]
(生肉/最新一集劇情建議加密)

歡迎各位加入討論 一齊估真兇
我覺得唔洗加密都得啦
新po留名
建議規定新一集播出幾耐先可以劇透時唔使四重加密
一出熟肉透得啦生肉透真係冇仇報
反擊篇第三集一分鐘預告
https://mobile.twitter.com/anaban_ntv/status/1148155858347388930

重點一:二階堂好型
重點二:そら好得意
竟然仲有小空
一日啦不如有心追既應該睇左
即係香港時間逢星期一2230解禁
咁precise
精確啲大家容易跟
佢係差館出面個樣同埋番外真係可疑到痴線
睇落似本身就有暴力前科
但係佢一路鎖住點出黎

之前都有巴打分析話度門係向入面開,加上個鎖又弱雞求其搵把間尺了下就開到。
早苗都有講過話之前佢走左出露台(定係黑島講既?)
但係浮田死個度唔近喎
又要避開早苗又要啱時間跟到浮田
會唔會太高難度?
其實點解咁少人講幫阿婆推輪椅嗰個後生仔?佢為乜同赤池家關係咁密切呢?
而家唔知抽左邊張紙既係咪得返:
尾野
管理人
黑島
田宮

而兒嶋、赤池里美、石崎洋子都幾肯定真係有寫

即係由上面四個人抽到

浮田死前話知邊個抽到里美
跟住去搭𨋢搵佢問
即係尾野黑島其中一個
因為管理員死左,田宮住一樓唔駛搭𨋢
上個post 有講過吓,我覺得佢有殺赤池家嘢嫌疑
係咪呃錢?差佬話赤池家有錢
切蛋糕嗰晚佢都喺度,佢應該知道d嘢
如果係佢既話唔信佢會繼續照顧啊婆同畀片啊婆睇 好易喚醒啊婆記憶/俾啊婆發現係兇手
佢係度咩
都係,佢有殺人嘅都係2號室個柱人比較可行
eg. 赤池家,仲要露台開咗
不過條梯好似淨係可以向下開
我覺得佢係真心對阿婆好,但知道赤池美好憎阿婆同埋覺得佢老公照顧得阿婆唔好,所以殺晒佢地兩個
不過依家咩證據都冇,關於呢個it 狗嘅資訊又超級少,唯一係警察講過赤池家門鐘記錄有機會比人改過,所以我先懷疑佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞