[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
呢個打房no. +部屋都有野出 但睇唔明
依然覺得黑島係微笑殺手

根本係自編自導跌落路軌, 數學天才想試驗完美犯罪既可能
微笑只係將罪名推比跟踪狂既伏筆

尾野係真痴線, 擾亂視線之用

至於護士...諗唔通, 大概只係擾亂視線, 例如作個故仔話演員袴田去過醫院睇醫生溝過護士然後劈腿, 所以護士要殺花心袴田之類既舖排
打演員真名落去都會有野睇
正路係既...
唔似TVB咁拍完十年後先拎出黎
3年A組都係最終話前2星期先寫好劇本
久住笑左
大家睇到疑神疑鬼姐
聽講而家班演員都仲未知邊個係真兇
但我覺得真兇應該一早知自己就係真兇
西野既twitter個幾行既頭一個字造成既句子係 兇手是她喔
佢youtuber入去拍片姐
呢條友一個月前已經block左 劇透
嘩今集柯南 竟然有輪到你了poster
翔太同其他人好似會唔顯眼咁地出現
佢咁軟弱嘅女仔,加上佢喺房門之內睇佢點識男友;就知道佢根本冇乜社交能力,又冇乜體力。我已經排除左佢係大boss,但係佢可以大boss嘅朋友。酒笠男成日跟蹤佢,佢自己同啲死者一樣咁笑,我估佢有9成9係微笑殺手。
佢數學咁醒 話唔定係計好哂咩角度比人推落去都無野 好有可能係想實行完美犯罪既罪犯..
利申:9up
咁要計埋火車既mass同加速度同距離 同外來環境因素
搵命博 正如總一博到翔太接到佢咁

利申:數學failed
之前有一幕總一好似係見到奈奈係樓上dum野比翔太 翔太都接到 佢先博住咁跳
銀包同個成個人比 真心咩
佢殺人做實驗都敢 你唔可以用常理去推理總一既心理
但宜家講緊物理 跳樓中人可以2個都死
但總一點解要跳落樓到阻止佢呀媽?佢明明係連貓/ 小空都可以忍下心腸去殺 同佢非親非故既翔太有咩咁值得總一去跳落去? 除左洗脫嫌疑我諗唔到... 歡迎討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞