[日劇][含劇透] 輪到你了 (あなたの番です) 討論區 (2)

1001 回覆
14 Like 0 Dislike
我一睇到佢按lift就已經估到佢會咁做
只可以話導演引導手法得宜
但呢條愛情線唔襯套劇 除非係同單殺人案有關係
如果黑島真係大boss嘅話咪夠晒張力囉
我諗一來菜奈死咗冇得同翔太放閃,所以整多pair 出嚟放閃緩和吓氣氛。二來用嚟解尾野同跟蹤狂條線
但我好好奇點解黑島見親內山個樣都唔驚訝 反而有啲其他神情

btw尾野同內山都係笑得好得人驚嗰個類型
諗極端啲就係佢係黑島嘅一顆棋子 對黑島癡迷 聽佢指示 幫佢殺人
心以為自己對黑島好重要 但見到二階堂嘅出現覺得自己地位受到威脅
於是開始頻繁跟蹤黑島 所以黑島見親佢都係一副「阻住曬」嘅樣
睇預告留意到佢戴住耳機,唔知係咪隨時收order
黑島喺第一季已經有人跟蹤
嗰時二階堂都未搬入嚟住
快D講做戲阿叔睇倒D乜撚野啦
鋪左咁耐而又如果見倒既野係好廢,真係會屌出聲
同埋阿叔溝個條女好似鬼鬼地
肥警同佢場對手戲好正,肥警好有料
如果話佢有絕症所以乜都敢做 真係屌出聲
點睇都係田宮叔俾人溝喎
神谷sir明明準備轉忠
肥仔警察第一季鳩up話個生日蛋糕牌畀人食咗
真係開口中
我賭J酒笠男就係微笑殺手(不過佢只係跟order殺人)。
可能阿叔老婆先係猛料
懷疑西村同佐野係一team
印象中第一季比人跟蹤果幕,只係影到跟蹤者對鞋,而且冇而家呢個跟蹤男既招牌unun腳,有機會係兩個人黎

有可能第一季黑島比人跟蹤純粹想fake觀眾,幫佢洗白
好似有人對比過鞋底既紋 同殺浮田叔既鞋印同黑鞋跟蹤男好似
而殺浮田叔既鞋大約26-26.5號 而unun腳男個演員就係26-26.5號

所以好大機會黑鞋跟蹤男=黑島跟蹤男 上季可能已經存在
唔會係無份玩game嘅嬲豬,自己組隊生出微笑殺人group咁on9掛
唔會掛
二階堂bb:~(:~(:~(:~(
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞