[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
大家穿棉有無固定整法

我自己無印綿 22蚊百鳩幾塊

我先將塊棉一分四 可以穿四次分量
之後都係撕底面硬身嘅棉 之後慢慢伸展
伸到有闊度大約半塊咁 就兩邊向內慢慢圈
長度不變 闊度比圈徑更少
之後對摺 長度變左一半
剪少少發熱絲對摺 夾住棉花就上得

其實我完全係跟佢咁 但我選擇圈

http://m.vpbus.com/news/42075.html

我之前都係用呢個方法 但成日都整到太緊

唔使咁整架,一塊棉分4份仲要對摺,厚到暈
我穿3.0圈,一塊棉分6-7份唔會對摺,不過我撕底面硬身棉比較薄,之後“初”一邊棉頭穿線圈,揾個尖嘴鉗在另一面拉就得。“初”果部份穿完圈就剪咗佢唔用,再梳下兩邊棉就用得。

下次想試呢個
http://m.vpbus.com/news/41655.html
照用無印棉試

分享下先 買左第一個RTA Merlin Mini
易上絲 結構幾簡單 清洗方便
唯獨搞極啲棉都唔係好理想 導油孔4個但個導油都有啲慢
連抽幾口會易焦 推緊40W左右

換其他綿,.唔同綿導油同吸油同口味都差好遠
試下火水綿,.導油同抗燒都好好

而家用緊bacon v2.0 其實覺得ok 係可能自己未夠經驗分岩岩好既份量去塞住導油孔

係咪棉太多,越多棉越難導油,棉尾唔可以塞實哂個窿,睇下YouTube D人大約點上棉,另外你隻油高VG都可能會導油慢,可能要露個油窿出來食

我博老命塞實個隆 怕佢漏油

而家用緊bacon v2.0 其實覺得ok 係可能自己未夠經驗分岩岩好既份量去塞住導油孔

慢慢減少個綿量試到啱又唔怕漏為止,每個a脾氣都唔同要時間去摸熟。
記得唔好塞死,用唔同vg油塞幾緊都有分別,我最癲同一個a試過一日整

慢慢減少個綿量試到啱又唔怕漏為止,每個a脾氣都唔同要時間去摸熟。
記得唔好塞死,用唔同vg油塞幾緊都有分別,我最癲同一個a試過一日整10幾次洗10幾次去試
[quote]528LP真係好好玩

想請教下呢個係咩settings?食咩油會啱D?

閃電ULR 24G 3.0 5 0.28Ω
食乜柒都得

仲以為你用22G,呢次我既竟然低ohm過你
LP個嘴咁大,應該係適合你玩大煙多D,所以我買咗舊版

平時食24g 0.2~0.3多,食口味無必要低過0.2晒電又晒油
LP比舊版電極闊倉身矮,口味濃唔少
你個係紅銅?好快變黑
訂緊呢個嘴正廠130同精工49,睇下精工怕唔怕個logo甩

新舊528通用
訂緊呢個嘴正廠130同精工49,睇下精工怕唔怕個logo甩

新舊528通用

記得唔好塞死,用唔同vg油塞幾緊都有分別,我最癲同一個a試過一日整10幾次洗10幾次去試

而家就係呢個狀況 每次feel到導油唔太得 焦左就充滿鬥志又再試過另一個份量既棉花
最專心既時間就係搞粒霧化個時
多謝結衣巴同業餘巴

而家就係呢個狀況 每次feel到導油唔太得 焦左就充滿鬥志又再試過另一個份量既棉花
最專心既時間就係搞粒霧化個時
多謝結衣巴同業餘巴

玩下其他綿,綿既世界都好大,我近排試緊台灣出戈堆綿
大家穿棉有無固定整法

我自己無印綿 22蚊百鳩幾塊

我先將塊棉一分四 可以穿四次分量
之後都係撕底面硬身嘅棉 之後慢慢伸展
伸到有闊度大約半塊咁 就兩邊向內慢慢圈
長度不變 闊度比圈徑更少
之後對摺 長度變左一半
剪少少發熱絲對摺 夾住棉花就上得

其實我完全係跟佢咁 但我選擇圈

http://m.vpbus.com/news/42075.html

我之前都係用呢個方法 但成日都整到太緊

唔使咁整架,一塊棉分4份仲要對摺,厚到暈
我穿3.0圈,一塊棉分6-7份唔會對摺,不過我撕底面硬身棉比較薄,之後“初”一邊棉頭穿線圈,揾個尖嘴鉗在另一面拉就得。“初”果部份穿完圈就剪咗佢唔用,再梳下兩邊棉就用得。

下次想試呢個
http://m.vpbus.com/news/41655.html
照用無印棉試

唉!睇左呢個,又睇咗好多片,個個都揾隻手係咁“卒”D棉,其實隻手好多油唔多衛生。無印棉嘅好處係可以用較剪準確咁剪需要嘅分量出來,我自己整3mm嘅圈就大約剪8mm棉,剪棉要順棉紋剪;撕底面棉嘅時候用鋼頭鑷子就可以好薄同準確咁撕,上完棉梳棉就用陶瓷鑷子個尖慢慢梳。

我自己唔會盡信網上D人嘅做法,通常參考完然後自己歸納來做。
聽日到貨,加埋420油感覺上應該有加分

食乜柒都得

平時食24g 0.2~0.3多,食口味無必要低過0.2晒電又晒油
你個係紅銅?好快變黑

係呀!玩兩三日就變黑,不過為咗襯支紅銅桿無辦法

食乜柒都得

你個係紅銅?好快變黑

紅銅桿有排你磨
我搵個電鑽開慢速鑽頭包眼鏡布點少少省銅膏,極速拋光打磨,屎忽痕再搵模型噴油噴埋佢改色

呢隻真係for 食420油?

唔係,只係啲玩野配件
感覺上好420

到貨!有野玩啦!好想快d試ching介紹果隻台灣四季春

[頭盔]四季春2日啪完一支訂緊兩支番黎[/頭盔]

btw 點解買精工528

我都等梗

食乜柒都得

你個係紅銅?好快變黑

紅銅桿有排你磨
我搵個電鑽開慢速鑽頭包眼鏡布點少少省銅膏,極速拋光打磨,屎忽痕再搵模型噴油噴埋佢改色

睇D反光位就覺得噴得幾專業

精工528造工唔得掂?

精工528造工唔得掂?

我有兩個正一個精,精戈個一品買紙盒裝唔知同你戈個有無分別,做工差好遠,用起上黎差別不大。
睇到有部雙電機
Joyetech eVic Primo

http://m.vpbus.com/news/43145.html

好似都唔錯咁

唔係,只係啲玩野配件
感覺上好420

會唔會有兩個用途
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞