[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
[quote]新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?
見上網真係好多牌子同款 唔知搵邊d好 想大煙同口感都唔錯既

其實pico個霧化器算唔錯,要味有味,要煙有煙,擺係度都唔會漏油,我都用過唔少成品霧化器,佢算唔錯。

好多霧化器都係24mm,pico唔夠位裝,要加個22mm散熱片墊高個510 connector
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15034316506.33.eLsqZK&id=525628874093

RTA比較普遍就係法師Mage RTA或者梅林mini RTA,都係24mm。我宜家用緊隻Vaporesso Gemini RTA 22mm都唔錯,唔洗加散熱片,DIY算係容易同唔易漏油。大煙同口感其實係兩個極端,想玩大煙其實要RDA,或者你睇下有無其他RTA有興趣都可以來再問。

DIY要買一套工具,前幾頁有講。

我見梅林mini淘寶同外國網個價差咁遠 係咪淘寶個d都係正貨?

梅林mini在淘寶大約賣120人民幣一個,去大鋪買啦,寫住正品都好少賣假嘢,而且包裝仲有code可以上augvape網站認證。

搭單講句 除左Merlin mini 好多霧化去返淘寶平一截有多
係外國mark up太高就真
有無巴打分享下係邊到買煙油??
[quote]新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?
見上網真係好多牌子同款 唔知搵邊d好 想大煙同口感都唔錯既

其實pico個霧化器算唔錯,要味有味,要煙有煙,擺係度都唔會漏油,我都用過唔少成品霧化器,佢算唔錯。

好多霧化器都係24mm,pico唔夠位裝,要加個22mm散熱片墊高個510 connector
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15034316506.33.eLsqZK&id=525628874093

RTA比較普遍就係法師Mage RTA或者梅林mini RTA,都係24mm。我宜家用緊隻Vaporesso Gemini RTA 22mm都唔錯,唔洗加散熱片,DIY算係容易同唔易漏油。大煙同口感其實係兩個極端,想玩大煙其實要RDA,或者你睇下有無其他RTA有興趣都可以來再問。

DIY要買一套工具,前幾頁有講。

我見梅林mini淘寶同外國網個價差咁遠 係咪淘寶個d都係正貨?

梅林mini在淘寶大約賣120人民幣一個,去大鋪買啦,寫住正品都好少賣假嘢,而且包裝仲有code可以上augvape網站認證。

搭單講句 除左Merlin mini 好多霧化去返淘寶平一截有多
係外國mark up太高就真

明白哂 唔該哂巴打

見你地個個話爆谷超正買左
但勁重奶味,食唔慣。
用左小小試味而已
0丁,30ml
有無人啱?
或者可以用爆珠藍霉0丁交換。

新玩具,完全解決咗pico唔可以直接裝24mm霧化器嘅煩惱,就算25mm都無問題

等緊鬼佬返貨
未用過電子煙 小弟煙齡15年
因為份工作你唔食煙的話
佢係會不停咁叫你做野
導致日食2包煙(溥荷)
想問下電子煙有冇機會戒到

見你地個個話爆谷超正買左
但勁重奶味,食唔慣。
用左小小試味而已
0丁,30ml
有無人啱?
或者可以用爆珠藍霉0丁交換。

我有藍莓爆珠 0丁
有意 tg:kenny2210
因為份工作你唔食煙的話
佢係會不停咁叫你做野
導致日食2包煙(溥荷)

就算你戒唔到煙,都會食少好多,我就食電子煙戒咗真煙,體能都好咗

新玩具,完全解決咗pico唔可以直接裝24mm霧化器嘅煩惱,就算25mm都無問題

等緊鬼佬返貨

鬼佬有無話幾多錢,不過其實你可以上淘寶買。

等緊鬼佬返貨

嘩 淘寶426人仔連電 狗衝
因為份工作你唔食煙的話
佢係會不停咁叫你做野
導致日食2包煙(溥荷)

就算你戒唔到煙,都會食少好多,我就食電子煙戒咗真煙,體能都好咗

我都係 食左7,8年煙 轉左vape 就冇食過煙了

等緊鬼佬返貨

尋晚係鬼佬度買左 460 連電

淘左套工具同kayfun 5

等緊鬼佬返貨

覺得點?有無咩評價?

淘左套工具同kayfun 5

觀音頭掃把腳,長頸鹿

等緊鬼佬返貨

咩色,我想買黑紅但係冇貨

玩左一星期 淘寶既油到埋

綠人那喉既

覺中間支茶韻同埋右邊支橙色mylk點

請問有無人有藍霉爆珠?
入面點解好似好多雜質咁?
正常嗎?
今日用爆谷同人換的。

Btw,我其他煙油望落去都好清的。

請問有無人有藍霉爆珠?
正常嗎?
今日用爆谷同人換的。

有D似係搖過之後嘅氣泡

A1 20G 單發 5圈半,可以開40W+來食都無問題

請問有無人有藍霉爆珠?
正常嗎?
今日用爆谷同人換的。

有D似係搖過之後嘅氣泡

請問有無人有藍霉爆珠?
正常嗎?
今日用爆谷同人換的。

有D似係搖過之後嘅氣泡

白色個啲

請問有無人有藍霉爆珠?
正常嗎?
今日用爆谷同人換的。

有D似係搖過之後嘅氣泡

白色個啲

我果支搖完之後等一陣就清番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞