[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike

我琴晚食到嘔又頭暈,我唔啱食

成日話口糧必入個啲真係信唔過
最緊要知道自己想食糕點味 煙草味 水果味 薄荷味 邊一種

食到頭暈代表d咩?

當時唔止暈仲要個肺扯住扯住咁

雙發個時 開100%進氣 真空吸左一大啖都試過扯住痛

進氣意思係? 霧化果個進氣位?

無錯

我長期都100%
提提咁多位巴打,食得好飽未落格千萬唔好爆扯Vape 。我上次就係咁搞到嘔哂D野出黎,仲要搞到腸胃炎

有無人覺得空肚食最好feel
今天去左鬼佬度買target pro 感覺很好
部機最多去到75W 但佢話用低於30W好了
好似話個霧化器/ tank 頂唔到咁多W

想問問 有冇野可以換 又唔駛自己卷線果d

Ps. 有咩油好食 今日買左all melon 同 apple menthol

原裝個芯只可以開到30,想大煙就要買個大煙D嘅芯,可以開到55W,淘寶10幾蚊人民幣一個。
https://cdn2.hubspot.net/hubfs/2191257/Blogs/Jan/coil_adaption_table.pdf?t=1488621105707

業餘巴
想問問 target pro 用 gemini 個tank 得唔得架

題外話 今日鬼佬幫我入油 個蓋佢搞左好耐先扭得開

可以,Target Pro可以用任何510螺絲頭嘅Tank,市面上絕大部分霧化器都係510頭,我都講唔出有邊個唔係510。

新買一般都可能實少少,之後沾咗D煙油就無咁實,如果你以後遇到同類情況,可以試下用洗碗膠手套包住扭。

其實你唔一定要買番Vaporesso嘅霧化器,可以試其他嘅牌子,我推薦aspire嘅Triton 2,佢嘅芯可以同你Target Pro個霧化器嘅芯調換來用。我唔太鍾意Vaporesso嘅陶瓷芯,吸嘅時候好大氣泡聲。

另外Target Pro個吸嘴太細唔好吸,你可以考慮下買過其他吸嘴換咗佢,佢個吸嘴都係510標準嘅。

食到頭暈代表d咩?

無錯

我長期都100%

你試下收細佢,煙味濃D架,我好少開哂來食,通常開一半或更細。
提提咁多位巴打,食得好飽未落格千萬唔好爆扯Vape 。我上次就係咁搞到嘔哂D野出黎,仲要搞到腸胃炎

有無人覺得空肚食最好feel

食完飯食都好好feel,食D無咁膩嘅味道,例如茶味。空肚就食奶味爆谷味。

無錯

我長期都100%

你試下收細佢,煙味濃D架,我好少開哂來食,通常開一半或更細。

我用alien果set野
進氣開一半食啲吸聲會好似吹口哨咁
Lm
屌,唔知係咪有vape tongue。
而家就算洗乾淨換晒絲換晒棉,食新油都食唔出味

無錯

我長期都100%

即刻試下,TFV8用緊RBA芯,無呢個問題,都算係幾靜喎

無錯

我長期都100%

我而家都係開一半或者1/4 感覺好好
唔知點解 食左幾日3丁 仲未慣咁 食得好唔舒服

每次食好多啖?

要睇係咩油,我食開煙,對於某些3丁油都頂唔順

每次食好多啖?

唔係啊 係入口果下唔舒服

每次食好多啖?

無丁油選擇又唔多
唔想食有丁

每次食好多啖?

落喉嚨個下?

每次食好多啖?

落喉嚨個下?

係啊

每次食好多啖?

落喉嚨個下?

係啊

我都係
NOS

巴打們
Mad dog 同528比較嘅話
528優勢係邊?
IG 見好多外國人都用528多
黑色 紅色都好正

實用黎講mad dog好用過528
巴打們
Mad dog 同528比較嘅話
528優勢係邊?
IG 見好多外國人都用528多
黑色 紅色都好正

實用黎講mad dog好用過528

每次食好多啖?

落喉嚨個下?

係啊

我都係

你地係咪食奶味嘅油呀?

食到頭暈代表d咩?

無錯

我長期都100%

係喎
我懷疑呢隻復仇者芯可以自己換棉
NOS

咩黎架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞