[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
其實你地有無燒絲?
同埋明唔明咩叫燒絲?

正常燒好絲唔會咁易著火,我玩左幾年都未試過正常用會著火,一定做絲過程出問題。

我係試果陣時著

燒絲唔好太高W,我玩到0.08Ω都係用15w慢燒
我都搵到窿路 攞批發 有冇巴打有興趣夾serpent mini
之前同fd夾過買油 係正品 5個起訂 有意留tg

舊post提過輕輕一推

救命啊巴打們,隻法師比我玩到着火

著火

有無辣親嘴 真心問

我上次吸左一啖覺得好撚熱,跟住一攞開見到著左火,個肺好似燒親

咁大煱
其實你地有無燒絲?
同埋明唔明咩叫燒絲?

正常燒好絲唔會咁易著火,我玩左幾年都未試過正常用會著火,一定做絲過程出問題。

我係試果陣時著

燒絲唔好太高W,我玩到0.08Ω都係用15w慢燒

太高係咪一定死硬?
我用25w

裡面成日痴滿油
之後成日啪一聲
第一啖又好似冇乜煙出咁
點搞?
0.18 80w

開到咁高Watt就係咁,RDA第一啖係吹到見到出煙先吸,鬆掣之後要吸埋發熱絲餘熱出果D蒸汽,減少倒汗水就無咁易啪一聲,無咁易黐滿油。
不如大家參考下呢到講嘅上棉技巧,咁就唔會咁容易導唔夠油燒燶棉,或者塞唔好搞到漏油

http://www.vpbus.com/news/42606.html

裡面成日痴滿油
之後成日啪一聲
第一啖又好似冇乜煙出咁
點搞?
0.18 80w

正常,LMC RDTA出名炸油炸到閪咁
呢隻花絲發熱較慢,可以適當提高W數

裡面成日痴滿油
之後成日啪一聲
第一啖又好似冇乜煙出咁
點搞?
0.18 80w

開到咁高Watt就係咁,RDA第一啖係吹到見到出煙先吸,鬆掣之後要吸埋發熱絲餘熱出果D蒸汽,減少倒汗水就無咁易啪一聲,無咁易黐滿油。

原來rda係要先吹後吸! 之前成日覺得啲味唔夠出,以為係個別rda問題,依家唔同哂

裡面成日痴滿油
之後成日啪一聲
第一啖又好似冇乜煙出咁
點搞?
0.18 80w

原來rda係要先吹後吸! 之前成日覺得啲味唔夠出,以為係個別rda問題,依家唔同哂

原來你隻係RDTA,不過RDTA都要咁做,RTA同成品就唔可以咁吹
跌落渠的肥仔巴打係咪到啊
有無tg
有啲關於南海xx嘅野想請教下你
紫鴨pgvg5050 fill爆3ml tank 抽幾啖就冇乜油剩
但係冇漏油,d油去咗邊?
紫鴨pgvg5050 fill爆3ml tank 抽幾啖就冇乜油剩

幾w食

幾w食

.38 36w
想問啲霧化器係咪通用?
姐係我買其他霧化器裝落pico到得唔得
另外想問如果想玩濃煙大煙有無成set
介紹

咩霧化器,成品芯幾多ohm?

0.3ohm

0.4先啱

0.4ohm要40W起表喎,細airflow其實容易積累倒汗水,如果你驚開40W會炸,可以試下開40W嘅時候禁掣在airflow位離開少少吹下先,再唔係試下換個第隻芯,有時D芯係壞壞地。

唔該巴打 我試下先

如果一禁已經有炸油聲係咩回事

有可能棉太少

但係我係新入舊棉
新手上路點玩好?
人在英國,平時有食煙,想轉電子煙玩,有冇D平有好用既套裝買?我又唔洗話DIY咁?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞