[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
想問問如果梅林mini同大蛇mini邊個好?
依家用緊法師耗油耗得好快

https://www.youtube.com/watch?v=DDaiWN6MivY
Review bro 唔知你睇過未

睇過呀
想買個單發嘅黎用下
但唔知邊個好

我覺得單發大蛇好過梅林,不過大蛇上絲粒螺絲比較難控制上得好。聽講梅林單發好難搞,而且梅林個絲台入氣孔太大,棉花掂到入氣孔就好容易滲油

靠練習補救 Merlin 漏油算問題唔大

我個梅林歐姆好唔穩定 正常0.3,有時會跳到1,最痴線跳到6.幾都多 ,用桿應該炸死咗我

未入綿花係穩定0.3,一合蓋就出事

扭緊左發熱線未? 單發定雙發?

有冇巴打用過評價呢隻
新手想試RTDA
見一品有,但我從未玩過DIY

武士道係大陸人設計嘅大陸貨,唔值佢嘅標價,而且上絲唔係容易果種
新手最好玩兩柱四孔嘅絲台設計,不過點解你唔揀RTA而揀RDTA呢?其實RDTA上棉比較麻煩
啱啱買左個tfv8 baby嘅RBA,想話學下DIY個芯
想問下有乜野係要買?
啱啱買左個tfv8 baby嘅RBA,想話學下DIY個芯
想問下有乜野係要買?

前一頁有提過要買咩DIY工具,同埋要買發熱絲,tfv8倉細用A1 26g發熱絲比較適合,仲有買棉,新手最易搞就係無印良品嘅有機化妝棉,仲要睇多10零套youtube學下DIY。

有冇巴打用過評價呢隻
新手想試RTDA
見一品有,但我從未玩過DIY

武士道rda我有
上絲唔算難不過airflow太細會令到個a散熱慢
rdta我建議你買roilart mage combo或者avocado會好過買武士道
咁靜嘅
感謝上面兩位巴打解答

你當tw好似a1咁繞緊係彈
花絲唔同種繞法有分別
雙分,則分,葫式,起尾
上綿花亦同普通絲唔同
兩摺,四摺,橫紋

了解過再玩

想學野

無了解過花式絲
完全唔識上面

係唔係唔太適合d要特別上綿方洗既rta

唔好諗咁多,買卷26g A1線繞7-8圈3.0開30幾Watt食包唔會炸油

業巴 你都係用緊呢個setting?

係呀!我有7個RTA都係呢個setting(7/6,8/7),36-42W肺吸,D煙夠幼細。
其實你講嘅炸油,係頭果段定係尾果段炸?

頭段炸 唔肯定係唔係倒汗水問題
但我用呢隻絲嗰陣係當普通A1絲用 上綿都正常上
其實有無人食得出alien䚒機watt mode果陣set soft normal 同hard嘅分別

你當tw好似a1咁繞緊係彈
花絲唔同種繞法有分別
雙分,則分,葫式,起尾
上綿花亦同普通絲唔同
兩摺,四摺,橫紋

了解過再玩

想學野

無了解過花式絲
完全唔識上面

唔好諗咁多,買卷26g A1線繞7-8圈3.0開30幾Watt食包唔會炸油

係呀!我有7個RTA都係呢個setting(7/6,8/7),36-42W肺吸,D煙夠幼細。

估計都可能係倒汗水問題,花絲發熱慢,散熱都慢,餘熱多會令倒汗水特別多
其實有無人食得出alien䚒機watt mode果陣set soft normal 同hard嘅分別

Hard個霧觀感上濃啲之外 唔覺食落口感有咩分別

想學野

無了解過花式絲
完全唔識上面

估計都可能係倒汗水問題,花絲發熱慢,散熱都慢,餘熱多會令倒汗水特別多

唔該巴打 已經買左卷A1線

仆街喇第一次淘煙油落黎,我已經將個備註打做花生油.佢都幫我改番 仲要標籤敏感貨物 .有無巴打知道會唔會出事

仆街喇第一次淘煙油落黎,我已經將個備註打做花生油.佢都幫我改番 仲要標籤敏感貨物 .有無巴打知道會唔會出事

同你一樣 佢會叫你俾敏感專線錢
40$左右 俾完就自動運落香港
想問一問 單發26G 5圈 0.9 ohm左右
點解見到人地單發都可以做到低ohm?
想問一問 單發26G 5圈 0.9 ohm左右
點解見到人地單發都可以做到低ohm?

同埋應該用幾多watt去推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞