[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
用rda既巴打出街會帶枝油出街?
有無咩方法方便d

新玩具,完全解決咗pico唔可以直接裝24mm霧化器嘅煩惱,就算25mm都無問題

巴打買幾錢?

US$40連運費,直送上門。

Mod 加tank us$40?
求link

US$40淨mod,加tank要US$51,不過宜家都好似斷咗貨。
https://www.efun.top/smok-alien-baby-al85-tc-box-mod-w-o-battery.html
圖裡面果個係我自己嘅法師RTA,我係買淨機,對KIT無興趣。
RTA食馬油既你地幾耐換一次棉花?
用rda既巴打出街會帶枝油出街?
有無咩方法方便d

10ml樽

Merlin 又有新野

Merlin 又有新野

叫咩名?
爸打們
睇完其實都仲未係好識
本身食開煙 ( 3-4 日 一包 )
都試過vape( 問同事借試一兩啖)

睇中左兩呢兩隻 邊隻會好d?
同埋我乜Q都唔識 去實鋪買人地會幫我set 好的嗎?

(我唔知我睇中的是不是叫starter kit)

謝謝
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

鬼佬會幫你的,不過佢有時好多客要等一輪,最好閒日收工前去,我試過等成半個鐘
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

第一部會好D,電池容量高D,輸出高D,可以換多D唔同嘅霧化器。
不過兩部都有一個缺點就係內置電,如果食到無電無得換電要等叉電,舊電死咗又唔知邊個有零件幫你換,如果你鍾意呢個牌子嘅機,買Target Pro啦。

Merlin 又有新野

叫咩名?

https://www.youtube.com/watch?v=tYe1ma2Tc0g
覺得自己會唔識點上絲 諗緊買唔買

Merlin 又有新野

叫咩名?

https://www.youtube.com/watch?v=tYe1ma2Tc0g

講RDTA,牛油果24易搞過佢好多,上絲易,入油易

Merlin 又有新野

叫咩名?

講RDTA,牛油果24易搞過佢好多,上絲易,入油易

岩岩睇左 又幾吸引
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

鬼佬會幫你的,不過佢有時好多客要等一輪,最好閒日收工前去,我試過等成半個鐘

好的 謝謝硬膠巴
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

第一部會好D,電池容量高D,輸出高D,可以換多D唔同嘅霧化器。
不過兩部都有一個缺點就係內置電,如果食到無電無得換電要等叉電,舊電死咗又唔知邊個有零件幫你換,如果你鍾意呢個牌子嘅機,買Target Pro啦。

業餘派膠巴打 我睇呢兩個其實係睇中夠細部
target pro 好似長多倍
舊電死都是個問題
鬼佬果度會唔會齊哂
( 諗住順手戒埋煙 )
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

舊電死都是個問題
鬼佬果度會唔會齊哂
( 諗住順手戒埋煙 )

岩岩睇完 target pro 75W target mini 反而80W
其實呢兩隻係咪都好大煙? (之前試同事果部機 較最大 我噴到十幾秒煙 算唔算大煙?)

謝謝
爸打們
睇完其實都仲未係好識

謝謝

舊電死都是個問題
鬼佬果度會唔會齊哂
( 諗住順手戒埋煙 )

岩岩睇完 target pro 75W target mini 反而80W
其實呢兩隻係咪都好大煙? (之前試同事果部機 較最大 我噴到十幾秒煙 算唔算大煙?)

謝謝

如果你係要細部嘅機,最perfect就係我昨日post嘅SMOK AL85,不過呢部機太新,香港應該無咩地方有得買,淘寶先有(388人民幣)。另一個選擇就係istick pico,部機只係大tarot nano大少少,可以換電,鬼佬都有得賣,仲平過target mini,istick pico嘅霧化器比其他你睇嘅機都大煙。

唔好期望食電子煙同真煙有同樣嘅味,不過我覺得電子煙嘅味好過真煙,我都係用電子煙戒真煙
點解綿花成日濃既
Tsunami 用kanthal A1 26g 3.0 6圈
食tea up
滴完油我都等佢吸哂先食都濃 係近coil個個位濃
0.4ohm用35-40watt食
指教下
新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?
見上網真係好多牌子同款 唔知搵邊d好 想大煙同口感都唔錯既
點解綿花成日濃既
Tsunami 用kanthal A1 26g 3.0 6圈
食tea up
滴完油我都等佢吸哂先食都濃 係近coil個個位濃
0.4ohm用35-40watt食
指教下

會唔會棉塞得太實?太實會上唔夠油,如果開到40W係有D偏大少少,另外26g嘅絲反應比較快,如果你吸過長時間都可能加速燶棉
新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?

其實pico個霧化器算唔錯,要味有味,要煙有煙,擺係度都唔會漏油,我都用過唔少成品霧化器,佢算唔錯。

好多霧化器都係24mm,pico唔夠位裝,要加個22mm散熱片墊高個510 connector
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15034316506.33.eLsqZK&id=525628874093

RTA比較普遍就係法師Mage RTA或者梅林mini RTA,都係24mm。我宜家用緊隻Vaporesso Gemini RTA 22mm都唔錯,唔洗加散熱片,DIY算係容易同唔易漏油。大煙同口感其實係兩個極端,想玩大煙其實要RDA,或者你睇下有無其他RTA有興趣都可以來再問。

DIY要買一套工具,前幾頁有講。

其實pico個霧化器算唔錯,要味有味,要煙有煙,擺係度都唔會漏油,我都用過唔少成品霧化器,佢算唔錯。

好多霧化器都係24mm,pico唔夠位裝,要加個22mm散熱片墊高個510 connector
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z10.5-c.w4002-15034316506.33.eLsqZK&id=525628874093

RTA比較普遍就係法師Mage RTA或者梅林mini RTA,都係24mm。我宜家用緊隻Vaporesso Gemini RTA 22mm都唔錯,唔洗加散熱片,DIY算係容易同唔易漏油。大煙同口感其實係兩個極端,想玩大煙其實要RDA,或者你睇下有無其他RTA有興趣都可以來再問。

Thx業餘巴

OBS Engine 雙發
夠晒大煙
[quote]新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?

我見梅林mini淘寶同外國網個價差咁遠 係咪淘寶個d都係正貨?

OBS Engine 雙發
夠晒大煙

Thx巴打我睇下先
[quote]新手用緊pico istick 覺得個霧化器唔係太好 各位巴打有無rta推薦?

我見梅林mini淘寶同外國網個價差咁遠 係咪淘寶個d都係正貨?

梅林mini在淘寶大約賣120人民幣一個,去大鋪買啦,寫住正品都好少賣假嘢,而且包裝仲有code可以上augvape網站認證。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞