[VAPE] Vaping-電子煙友埋嚟傾啦-4

994 回覆
29 Like 40 Dislike
新手上路點玩好?
人在英國,平時有食煙,想轉電子煙玩,有冇D平有好用既套裝買?我又唔洗話DIY咁?

睇第一頁有介紹
新手上路點玩好?
人在英國,平時有食煙,想轉電子煙玩,有冇D平有好用既套裝買?我又唔洗話DIY咁?

睇第一頁有介紹

英國大把實體店
去吹下水
有心水再黎問

咩霧化器,成品芯幾多ohm?

0.3ohm

0.4先啱

0.4ohm要40W起表喎,細airflow其實容易積累倒汗水,如果你驚開40W會炸,可以試下開40W嘅時候禁掣在airflow位離開少少吹下先,再唔係試下換個第隻芯,有時D芯係壞壞地。

唔該巴打 我試下先

如果一禁已經有炸油聲係咩回事

其實Vaporesso嘅芯係比較大聲,未必算係炸油,有懷疑就換芯試下

唔該晒巴打
而家無問題
想問啲霧化器係咪通用?
姐係我買其他霧化器裝落pico到得唔得
另外想問如果想玩濃煙大煙有無成set
介紹

Pico只可以用所有510接頭嘅霧化器,不過如果要用24mm嘅霧化器要加510散熱片。想玩大煙就買SMOK Alien 220W Kit,抵玩

咩霧化器,成品芯幾多ohm?

0.3ohm

0.4先啱

0.4ohm要40W起表喎,細airflow其實容易積累倒汗水,如果你驚開40W會炸,可以試下開40W嘅時候禁掣在airflow位離開少少吹下先,再唔係試下換個第隻芯,有時D芯係壞壞地。

唔該巴打 我試下先

如果一禁已經有炸油聲係咩回事

其實Vaporesso嘅芯係比較大聲,未必算係炸油,有懷疑就換芯試下

唔該晒巴打
而家無問題

到我有興趣你點解決問題
我玩RTA/RDTA嘅成長路,交咗唔少學費

原來ni80好好玩
比a1易發更熱低Ω

3個月就10幾個

3個月就10幾個

巴打好有米

3個月就10幾個

巴打好有米

人地一對波鞋貴過我呢堆嘢

好幸福

3個月就10幾個

巴打好有米

右二個粒係Mage GTA ?

3個月就10幾個

巴打好有米

右二個粒係Mage GTA ?

係Mage Combo,可以做RDTA或者RDA
原來ni80好好玩
比a1易發更熱低Ω

因為低ohm,你玩桿就梗係會爆好多。如果玩盒用同一個Wattage,其實A1線嘅發熱性能比Ni80好。
今日新手上路 買左個 Joyetech

食既時候枝野頭果部份近個吸咀有少少暖係正常?
明明已經並缐,點解仲會糊
[quote]明明已經並缐,點解仲會糊
今日新手上路 買左個 Joyetech

食既時候枝野頭果部份近個吸咀有少少暖係正常?

其實食耐咗,成個頭都少少暖,正常現象。
有冇巴打有買一品果個CKS 將軍kit
688rmb dagger+ No 9
會唔會係fake 咁抵屌

導油唔好。我拆個coil出來,成果coil嘅棉係濕哂嘅
想問啲霧化器係咪通用?
介紹

Pico只可以用所有510接頭嘅霧化器,不過如果要用24mm嘅霧化器要加510散熱片。想玩大煙就買SMOK Alien 220W Kit,抵玩

你講個個可以裝落pico?

導油唔夠
1 . 綿太多,睇落又唔似
2 . 裝好晒入完油放置佢幾分鐘先好食,要等油慢慢導入去
3 . 每一口唔好太密,要時間導油
想問啲霧化器係咪通用?
介紹

你講個個可以裝落pico?

Pico可以用所有510接頭嘅22mm直徑嘅霧化器,但因為個電池蓋阻住,所以裝唔到24mm霧化器,你要裝一個22mm嘅散熱片升高個510接口,就可以用到24mm直徑嘅霧化器。
成品霧化用法師定toptank mini好
定各位巴打有其他推介
利申:超級懶唔想用rdta rta
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞