[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
美馬部xv273k減緊價
連運費794美金有交易
Sor 咁acer XG270HU 呢?
TN
第一人稱射擊遊戲🙈
frame per second 唔高姐
why
我2080 4k high no aa跑內置benchmark有60FPS喎

240hz好似得tn面板?
我又唔想啲色唔靚
MG279Q
Pg258q點睇?
Newegg $3500
平過香港好多
OK
想買個用黎做2nd monitor
我主力玩 total war 系列/tycoon games/ RTS games

咁樣4K 60hz mon係咪已經足夠順暢?
你有幾多張2080ti?
仲未砌機、想了解下先。
知道要買推到4k 60hz的主機。

total war 3 kingdoms唔食sli
呢個係單張2080ti 4k 60fps左右既setting
credit to @膠巴
RTX睇你sup唔support sli 姐係兩張2080ti
support就可以rtx on+high~ultra setting行到60fps
2080ti sli既build你預4~50K
單張就2~3K
求2~3k2080ti
屌 未瞓醒打少咗個0
我宜家先見到你係問4K 60hz mon打機夠唔夠順暢
真係未瞓醒
一般人打機60hz夠哂
但玩fps game/一D畫面轉動好快既game就有D人會追144hz e.g. BV5
有d人有電莖之眼就會追240hz
明白晒多謝解答
新手請教

最近買左 acer x34p, 貪佢夠大可以split screen做公司野同埋間中打下機

想請教下係咪一定要有勁顯卡先推到上100/120hz? 我插公司部laptop得50hz,同埋係咪hz越高會越清?

如果問錯請指正,屌得細力啲,唔該晒先
咁我就細細力咁屌喇
赫茲(符號:Hz)是頻率的國際單位制單位,表示每一秒週期性事件發生的次數。from wiki
google一下都見到喇 關清唔清咩事 係指你個mon一秒更新幾多次
1080P 144hz既mon宜家係用2060推
電腦唔夠推4k 同埋唔係打ps4 pro 所以唔考慮4k
而ps4又唔support 2k 所以買FHD算喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞