[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
港行EX3203R返貨無期
冇可能 咁似係你問題喎
巴打我同你搵既野差唔多
但我唔一定要HDR (HDR400/600 好似都係冇咩效果?)
LG 板面4K 唔好諗, 災情超多
我睇緊ASUS隻PG27AQ同PB27UQ....

但前者玩唔到PS4 4K, 後者又冇FREESYNC/GSYNC
我都唔知仲有邊隻係IPS+4K+非LG
viewsonic vp2785-4k
4k ips hdr 廣色域
呢個價係得佢有
呢隻都係LG面板
但有廣色域就應該唔係有問題既LM270WR3而板
27UL系列 轉左新面板 冇紅角問題
32ul950 nano ips 仲未睇有紅角問題
只求27" 4k, hdr, 非tn mon, 中低價位係咪得返LG 好揀🙈
巴打我同你搵既野差唔多
但我唔一定要HDR (HDR400/600 好似都係冇咩效果?)
LG 板面4K 唔好諗, 災情超多
我睇緊ASUS隻PG27AQ同PB27UQ....

但前者玩唔到PS4 4K, 後者又冇FREESYNC/GSYNC
我都唔知仲有邊隻係IPS+4K+非LG
27UL系列 轉左新面板 冇紅角問題
32ul950 nano ips 仲未睇有紅角問題
UL 系列 終於轉左PANEL
但唔知仲會唔會中伏......要俾D時間RUN RUN....
viewsonic 呢款好似無hdr🙈
Viewing HDR10 High Dynamic Range content on VP2785-4K brings out the maximum possible detail in both the brighter and darker parts of the image for richer colour and a better overall viewing experience.
HDR真係有用嗎?

順便問意見
而家用緊I5-7600 + 1070ti
推緊U2515H

主要都係:
睇戲(YOUTUBE / NETFILX)
上網文書
REMOTE SUPPORT (IT)
小量打機(PC)
另有PS4

長期開住BROWSER, WINDOWS, IM....畫面唔夠用, 但又唔想晒左隻舊MON, 咁打算買多隻行DUAL MON
咁係 曲面 / 4K / GSYNC 中間諗緊, BUDGET大約5K, 主要想搵IPS/VA PANEL, 之前中過ACER/BENQ 伏, 所以不了....

唔知巴打有冇27' 可以介紹下
MB:Asus B360MA
Ram:8 Gb x 2 ram team elite
GPU:ASUS ROG STRIX 2060 OC 6 GB
CPU :9400F

空間有限24吋以下
打機用 有無mon 介紹
2080得唔得 定係要1080ti
LOL?
1050ti都可以4K 144啦

還真的是27999HKD就是了
嗯 中央田說有港友已經預訂了.

問了X35有無消息, 但還沒有回應.
X35應該要等很久吧
當初X27晚PG27UQ 半年以上才在香港上市吧
香港市場太小 沒強勁口碑 很難賣吧
你打咩機?要求咩畫質?
睇唔睇片?睇咩片?
咩都無 呢到啲巴打好難答你
我琴晚打去問都係話未知幾時有貨要留電話等通知
GTA, Witcher , AC Odyssey 一類 睇下可以最高開
片就少睇
PG35VQ
見到邪刀FB話落訂7月中有貨
咁我索性唔overclock?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞