[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
去N卡控制面板度set做144
https://youtu.be/YuABFO7OEYQ
ASUS ROG UK 出了個PG35VQ介紹影片

但其實好像也沒什麼重要的, 都大概知道
頂多知道PG35VQ的確也有自動調整亮度功能吧
要N卡 先做到144HZ?
我部新機格多幾日先黎
E + 仲係A卡廢卡
咁多位大佬想問下,
想買個4K mon黎玩PC game (開中效就夠), PS4, 睇電影netfilx, 上下網咁
本生GTX960加i5, 各位覺得我用邊隻好
EW3270U, EL2870U, EW277HDR,
唔該咁多位大佬
960就想玩4k? 瞓醒未
俾你開all low都唔知有冇10fps
想問打機可摸耳開返1080P?
我只係想睇戲靚啲, GTX960係咪唔可以?
定係都睇唔到4K既中中片?
想問打機可摸耳開返1080P?
我只係想睇戲靚啲, GTX960係咪唔可以?
定係都睇唔到4K既片?
CG32UQ原來是一年前發佈的
這款都拖這麼久
netfilx 4K要GTX1050 3GB以上先得
睇片960可以
打機就算把喇
你可以打機set返1080p 但起格仲厚過你睇av
點解佢問4k mon但又提ew277hdr
咁換返個1080算
因為我都怕用唔到4k
最終揀到了
等到無晒性趣
set返光度20%有改善
宜家試下斷電 放到聽晚睇下點
想問下睇down落黎既4k片 / Netflix 4K片
如果有個4K mon係咪已經夠 唔洗要顯示卡推上去?
小弟張卡係1060廢卡
幾耐之前買? 睇hkepc果邊好似話有問題果批lg panel 已經停產 轉哂國產 panel叫人放心買
我有隻philips ips mon 睇白畫面右下角有少少黃黃地 呢d都係ips面版既問題?定個別問題 我見都無咩人講ips mon會有個位黃左既
可能係面板uniformity差
呢d要睇運氣,買mon=抽獎
買專業mon會好d 有uniformity補償
1060夠做
個幾兩個月前咋
咁快出事 可能2手野黎
主要睇戲睇片 and ps4pro
得閒先會打下fps
係咪4K VA MON最好
yes
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞