[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
PG35VQ好吧 新的PG27UQX可能快要出來了
CV27Q should be better.
https://youtu.be/vorAhaiKhS0
https://youtu.be/wwCfylaibNs

PG35VQ 又出來了兩個影片
哇.. 這裡測到的是HDR對比度12萬比一
SDR 五萬比一.

跟前面那篇文章一樣
Hardware Unbox這人也認為PG35VQ比PG27UQ還要好是吧
這是VA加乘嗎
嗯 可能是? 的確可能FALD更適合VA的機會存在吧
較無法理解的是, TFTcentral的對比度測試結果, 明明跟PG27UQ近乎一樣
那為啥Hardware Unbox這邊測到的數值會更高呢.
可以肯定的是PG35VQ的確表現亮眼就是了.
I5 9400F+2070display card
玩overwatch 想要高fps
$4000左右 budget
求解
係新強買左PG27UQ了
你指你有9400F + 2070?
一張2070 都4000了
等2060 super la diu
on9 仔
留名推唔起
買左幾錢?? 好貴
而家先黎買
就出升級版
反正買唔起
Sorry 我係指用緊i5同2700
準備用4000蚊買mon
有冇mon介紹
想要2k/4k+144hz mon
AD27QD好唔好
2070推唔足2k 144hz
你得1080p 144可以買
一係就要g-sync+va
一係就要freesync(adaptive-sync)+ips
曲唔曲mon就睇你
2k+144hz 平時睇片爽d 之後入game教返1080+144hz得唔得
想要曲mon 有冇mode介紹
1440p轉1080p 打機會起格 唔會夠原生1080p清
你可以試下用1080p轉720p 一樣道理
2k 點解會爽d
可能以為好似youtube咁較4k就清啲嘅道理?
利申 我都唔係好識
片源係咩先
最後訂左PG35VQ了
係咪中央田有得訂?
幾間都有得訂
用緊1080ti+i9,ASUS MG28UQ,玩4k唔夠做,諗住換ASUS XG27VQ,求各位師兄俾啲意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞