[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
有冇巴打可以比啲意見
想搵隻27" 廣色域mon執相用
筆直3000左右有冇好推介
如果要adobe rgb 99%呢個價係咪冇可能
27" 曲MON 144HZ 有咩好推薦
玩FPS多, 預3.5K樓下
samsung cfg70 呢隻點睇
想問下呢度有冇TG GP 係講MON
有時想問下野, 問下巴打有咩意見
2k對27"mon重唔重要?
煩緊買mag271cr or mpg27cq
mag271cr FHD, usb 2.0,內置變壓
mpg27cq 2k, usb3,0,外置變壓,自定義燈條
價錢相差1k左右,值唔值得up 2k?
請求巴打意見
小弟而家係英國見到二手
BenQ ZOWIE XL2720 27in FHD 大概 $1600 到,大家點睇
我主要用途用嚟打FPS
巴打 用邊張??
display card?
1660 ti
究竟全世界邊度有VG240Y P
香港唔見 amazon唔見 newegg唔見
定係未出

想換咗隻144 tn佢
過多排仲要換埋隻副mon已經開始壞
XG32VQR 有咩評價 已買
另外幫人問,如果電腦貼上(包膜方式)即係螢幕保護貼。因為係mbp,如果用校色器,會不會有影響?
想問下有邊隻1080p 144hz mon好Budget 2000-3000
https://www.asus.com/tw/Monitors/VG258Q/
呢隻o唔ok
我都唔知你 買邊隻MON好
resolution好主觀
1080P定1440P你落腦望望吧
我要完全冇粒粒 所以27吋用4K剛剛好
2k對27"mon重唔重要?
煩緊買mag271cr or mpg27cq
mag271cr FHD, usb 2.0,內置變壓
mpg27cq 2k, usb3,0,外置變壓,自定義燈條
價錢相差1k左右,值唔值得up 2k?
請求巴打意見
resolution好主觀
1080P定1440P你落腦場望望吧
我要完全冇粒粒 所以27吋用4K剛剛好

嗯 說X35還沒有消息沒錯呢

想要的話只能預訂等通知了吧
感覺PG35VQ香港這個月內應該也會到貨
文書用 睇片用

24寸MON

有咩介紹
再預多千幾蚊買隻i1 display pro 就ok
最近個用挫4年既23.8mon 壞挫,想換個新

用途:主要打code , 少打機,最多都係打下total war , 唔追求打機畫質,唔需要144

大小:23.8 - 27 inch 都可以

Budget: 1500 - 2000

暫時睇岩既:

EW277HDR
U2515H
U2417H
P2418D

想問下邊個好,同埋有沒其它suggestions
同埋想問下 27 inch 2k 同 fhd 會唔會差好遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞