[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
因為我無乜玩其他game
淨係打下fps game睇下片
咁可以唔洗考慮2k 144?
你唔上網買就MG279Q
如果唔係

VG27AQE會更好更新同有 g sync compatible

PG279QZ有g sync

兩個面版一樣

144hz同240hz差得遠
會睇落更流暢

利申 : RTX 2080 + MG279Q
R6 中效 先過到 144FPS
唔係嘛 嚟緊諗住買2060/super咋
不過我較最低
睇片睇你係咪成日睇1440p既片囉
唔係既話買個1080p IPS 144hz G-sync mon好過
1080P易推144
2k 144 D人係用一張/兩張2080ti 推的
ips mon色水靚 睇片又唔差
唔知1080p有冇hdr 有既話可以追埋
RTX 2070 係最低
RTX 2080 有100 UP FPS
低效打機真係好反智,文明大倒退咁
明明應該愈出愈靚,結果愈整愈柒
係hz嘅問題定係中效?
巴打介唔介意講下個spec嚟考慮下?
I9 9900K +RTX 2080
好 咁我都係1080p啦
我都係9900k
不過display card未換
咁我買返1080p好啲
唔該曬巴打
我見vg279q好似唔錯
但係又心郁郁想上240hz
r6唔係算易推架喇咩
2080都要mid先144?
定你講緊minimum 144fps?
之後再換display card姐
R6 RTX 2080 高效有100+ FPS
我覺得已足夠
minimum 144fps
Shroud都係2080ti set all low打機
你識條鐵咩
0.1% low 144fps?
140 - 160 FPS
巴打們,黎緊諗住砌部9700 + 2080, target 27" mon 唔打fps, 係咪都淨係出到4k 60fps?
玩咩先
我得爛鬼2k 60mon,之前諗張2080會唔會哂左,點知一開奧德塞極高60fps都冇
多數玩3A 遊戲🙇🏻‍♂️
FPS 唔高姐
睇咩game
但多數game high~ultra都有60fps
但total war 三國, 柯得屎呢D就唔得
咁我2080 唔玩fps, 間唔中會玩ps4 pro, 27" mon 有無推介?
利申,糾結緊4k vs HDR vs FHD, 唔知應該點揀好🙈
好講唔講 拎隻辣殺驚黎講
FPS 係 frame per second
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞