[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
用緊1070, D新大作game通常都係得40零fps, 激烈畫面只係慘守30.
所以如果想穩定60fps樓上最少要2080, 想用盡120Hz@ultra畫質就2080Ti都唔得, 所以我等緊30系
開HIGH算啦
1080p?
大家對LG 27GL650F有咩評價?
其實好多都開唔足ultra, 我一般係用ultra profile再tune down shadow/vol lighning/ screen space reflection. 再唔得先郁texture. 有D game好似ACO差唔多tune到medium - high先順
3440x1440
等30系都冇用
次世化主機 SPEC提升 新遊戲要求推高
用緊1070, D新大作game通常都係得40零fps, 激烈畫面只係慘守30.
所以如果想穩定60fps樓上最少要2080, 想用盡120Hz@ultra畫質就2080Ti都唔得, 所以我等緊30系
開HIGH算啦
其實好多都開唔足ultra, 我一般係用ultra profile再tune down shadow/vol lighning/ screen space reflection. 再唔得先郁texture. 有D game好似ACO差唔多tune到medium - high先順
等30系都冇用
次世主機 SPEC提升 新遊戲要求推高
想問下2019總評表 144Hz 最經典第一既XV272U P 係咪姐係XV272U Pbmiiprzx? 我price.com搵唔到報價, 然後見Acer個網係$3999, 其實依家出面做緊大概幾錢?
然後我見BenQ EX3203R price.com 報$4300, 但係有32吋
呢兩部黎講邊部好D? 又或者有冇其他好D既選擇?
主要目標係2K 144Hz 27吋以上 g-sync compatible, 最好IPS
thx
睇咩resolution喇, 1080p用1070仲有心有力, 三年前既product wor.
覺得20太廢所以希望30生性
MON 好大
1080p ultra 1070都係預60FPS
AD27QD
睇路
我都淘左vx3479
冇光冇死冇保養
uniformity得唔得
我之前都打算買 EX3203R 淘寶好似賣3349蚊
突然!6月30晚立法會煲底集結!不要去灣仔送頭!
https://lih.kg/1265427
1080p 60hz 有speaker 黎講
GW2480呢隻型號買唔買得過?
https://www.reddit.com/r/ultrawidemasterrace/comments/c6hsre/consumer_review_of_the_asus_pg35vq_paid_with_my/
Consumer review of the ASUS PG35VQ, paid with my very own wallet - Comparing it to TN/IPS/OLED/UW & ofc. ASUS PG27UQ

Reddit 上出來了一篇還不錯的使用心得文章,
這個人用過PG27UQ, 所以更有參考價值吧
有無人放2手mon 求求其其就得
LOL 開唔開到ultra
用到120嘅話
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞