[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
好平
我記得dell有隻mon有問題 幾年以有人講唔記得左係咪呢隻
請問有冇d 15-17吋既mon推介for switch
asus portable moon?
水?
入左手 d3818dw
好似大得濟
U3818DW
睇慣咗就唔覺大
想買u3219q
邊間最平
用緊 ?
係咪4k 睇戲用 正?
諗緊轉唔轉u4919DW 好似好顛

睇戲正 但睇字唔正 ppi無32吋3840x2160咁高
求推介23吋以下嘅高質mon
用來做副mon.
Eizo, Asus,Dell etc.
依家想入手asus Pg258q $4999, 打bf5 , 同級數mon asus 會否有消息出新款呢?或是有更佳選擇?因希望追高fps,換新機已想買埋2080ti display 卡了,謝謝
1920x1080 2K就好
21:9
2k 解像
打機Mon
有邊款性價比最高?
240hz
想買隻24吋MON
平時打下3A GAME 唔打FPS
睇左#1 諗住揀VA 1080P 既MON 但唔知邊種好 筆直2K內
另外唔係好想要曲面 (DISPLAY 卡 2060)

睇#1 低價高CP LIST 有隻 BENQ GW2470ML 岩我要求
但唔知有沒其他 更好
麻煩巴打幫手推薦一下

另外想問下 我一張卡 玩DUAL MON
諗住 駁多隻平野 上網查攻略(1600X900 60HZ)
如果咁樣兩隻MON 一卡出唔同resolution 係咪會有問題?
我google 睇到外國網站話 會令高解析 果隻mon 會拉低左 唔知係咪
唔係好識野 唔該咁多位巴打
?這隻是原生 是否不好?
我都唔知
聽講MON 有G-SYNC晶片 勁D

https://twitter.com/TFTCentral/status/1148909512071557120

TFTcentral這幾週好像會收到27GL850 / 34GL750進行測試,
比起34GL750還比較好奇27GL650F點,
34吋2560x1080真的不怎樣.. 這就只是34UC79G的升級版吧
黃金買有保?
如果無,其實係咪Amazon到買仲抵?
港行三年上門保養
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞