[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
諗住買個平平地嘅1440p + 144hz 想問下Acer KG1 好定 MSI Mag27C? 打FPS RPG 乜鬼都玩🙇🏼
就係想轉呢隻
而家用緊EW277HDR 好好 但真係好想試睇4K MON
兩個都係1080P
諗住買個asus mg279q, 會玩下食雞 apex 夠唔夠用
黃金正都/comdex 邊間好啲?
有人肯接貨就可以換
有冇巴打有24吋介紹
用緊1080
腦場有得睇
一樣
睇吓邊間有現貨
表現都是符合期望
不過廣色域覆蓋沒PG27UQ強
上新強買呢?
如果你1080p就呢隻啦 佢有27吋版本 你可以揀27吋既
你上佢官網睇 近排唔知有無update過呢隻mon
想買pg279q
有g sync有165hz有2k
新強同黃金個價都差得遠
巴打點睇?
pg279q差幾多
唔多過1000就唔算抵玩
差2000要唔要g sync 就睇你自己了

PG279QZ
有g sync
[url]https://www.amazon.com/ASUS-PG279QZ-Ergonomic-G-Sync-Monitor/dp/B07HZSBW7V
[/url]
巴打我用2060推唔推得郁2k 144,定上2070好啲
2070 starmoonall巴打話2k+144 2070好啲
唔好玩喇
全開2k 144仲難推過4k 60
最最最起碼都要一張2080
可以唔全開嘅
咁樣好似mg279q抵買啲喎
另外想問下144hz同240hz差得遠唔遠?
如果差得遠嘅咁我寧願買貴啲用耐啲
好過買完又要再上

買個咁貴既mon 要開all mid先啱啱好到140左右
你喜喇 俾我就寧願買返1080p 144 廢事哂咗個mon
你放心 唔係我買
問野嗰個唔係我
Btw我玩fps game
會較到最低嚟攞多啲fps
我會覺得fps>畫質
想問下其實mon hz要推順
最緊要係display card?定係其他
我知唔係你 但2K 144都一定唔係平
如果fps>畫質 就更加唔洗買2K喇
學D電莖損手咁買1080p 240hz g-sync mon set all low好過喇
display card最重要 但同時都要勁cpu
反而4k 60就可以唔洗勁cpu 9400F都推到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞