[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
正常嚟講三年就未壞嘅
但始終睇彩數,同埋上網買冇得check死點
如果當主力mon用我會買返行貨
終於前日係淘仔 淘左隻AOC U2777PQU 2000人仔
尋日收貨 個mon質素都可以接受 但係yt 4k片播唔順 display card係rx560 4G cpu係pentium G4600 係咪要升級cpu?
用緊LG UL600,開ps4 pro Netflix HDR content 嗰時所有色都tune到好藍,係正常定純粹係HDR display 400太廢? 上網睇啲HDR SDR電影對比都好似唔會話改到個色調咁誇張。未玩過HDR
想買隻平價少少2k廣色域mon
見dell 隻up2516D都出左幾耐
有無同價位差唔多規格既moon
HDR mode用返standard
Mg279q
用黎打下fps game 日常Netflix 夠唔夠用?
GIGABYTE AORUS AD27QD HK$4,700
有冇人用緊dell u2518d?
啲人話畫面間唔中會有撕裂既情況出現,依家仲係咪咁?
Sorry 喺ps4 定mon 度set?
mon
Oh 好似好啲了,影像模式由電影轉返標準
我都想知道 幫你推下先
部腦咩SPEC
youtute 要VP9 encoding
RX560 應該係hybrid decoding 要CPU幫手
你換張GT1030夠做 有VP9/VP9 10bit(HDR)
未砌既,諗住i5 9400 2060s
2060S點2K 144HZ
打機都係1080, 平時睇野先開返2k 咋,係咪唔建議咁做?
打機由1440p set到1080p起格厚過你睇av
唔信你可以宜家將你個mon 打機set到720p

宜家已經消哂了
我冇事
睇岩EV2451 同 EW277HDR
平時上網睇片多,間唔中玩下PS4
唔玩FPS GAME
邊一隻會好D???
同埋有玩開雙MON,如果買EV2451就2隻 EW277HDR就擺唔到2個MON
用緊dell u2718q 已經換左三次
個mon 仲係有問題
已經想換mon
世紀大伏
換黎換去都係嗰啲貨 賣左佢把啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞