[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
幾錢,佢有冇話幾時送到?
咁你個ASUS MG28UQ MON 點算?
都係等display port 2.0 同HDMI 2.1 4K 10 bit HDR 200hz
諗住賣左佢,有人出價2000
搭單問
請問1080p ips 120/144hz有咩介紹?
依家有隻dell u2417h想加隻mon玩雙mon
最理想都係24吋
Display card 1660ti
27k,7月中
24" 真係搵知 得27" VG279Q
Sorry 我係指用緊i5同2700
準備用4000蚊買mon
有冇mon介紹
想要2k/4k+144hz mon
AD27QD好唔好
你得1080p 144可以買
一係就要g-sync+va
一係就要freesync(adaptive-sync)+ips
曲唔曲mon就睇你
搭單問
請問1080p ips 120/144hz有咩介紹?
依家有隻dell u2417h想加隻mon玩雙mon
最理想都係24吋
Display card 1660ti
24" 真係唔知 得27" VG279Q
MG28UQ 4k 60hz咋喎
1080ti 點會唔夠推
thx巴打
個人覺得27吋1080會拉開咗啲pixel
尤其係我坐得近個mon
咁我唯有觀望吓
玩好多game 都上唔到60fps,大部分game都係得45左右,例如Assassin's,ARK得35-45fps除非玩apex,LoL呢啲game先60以上,我諗要2080ti先推到4k
一開始買唔知4k要咁高要求,降返2k/fullhd又朦到乜咁,兩頭唔到岸唯有買過個新mon
為免重複犯錯,想問下各位師兄27吋full hd會唔會比24吋嘅朦?ROG Strix XG27VQ同optix MAG271CR 揀邊個?我用緊1080ti
賣左張1080TI 再加錢 買2080TI
二手唔值錢啦加上個mon得60hz
144月球有咩邊隻抵玩 想試下2k 4k太貴了
24/27吋
想買隻27吋 筆直二千左右 淨係用黎玩下PS4
AOC C27G1
MAG271CR
睇中依兩款
有無師兄俾下意見
係dell 搵online sales 買完 係咪就等送貨
比左錢好似冇咩消息禁
你唔好彩 好玩唔玩玩中呢D optimisation極差既game
呢D game俾你有2080ti 都好難推盡
一般optimisation好D既game 1080ti 推4K 60夠做
玩Ps4買呢D電莖mon把撚咩 都推唔到
買個ips hdr mon好過喇 畫面靚D
EW277HDR喇
assassin's creed odyssey/origins
4k 開high 關閉反鋸齒 應該接近60FPS
又要掙扎係4k普通畫質,定係fullhd 最高畫質,各位師兄點揀?
2k 最高畫質
1080ti 夠推
I mean 1440p 廢事又俾人捉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞