[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
呢隻好似冇動態背光?
點會有

https://www.rra.go.kr/ko/license/A_b_popup.do?app_no=201917210000179152
喔喔!? 看來DELL計畫要推出AW3420DW唷
應該會是DELL版本的34GK950G

https://www.viewsonic.com.cn/products/lcd/VP3481.php
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1492580-REG/viewsonic_vp3482_34_vp3481_wqhd_ultra_wide.html
另外VIEWSONIC看到有這款VP3481
看來跟ASUS PA34VC差不多
PA34VC這種等級沒有廣色域真的很奇怪
本身用緊aoc g2590vxq
開到75hz ,但依家覺得唔夠,想升144hz
g2590vxq升g2460pf 是唔會太on9
會唔會推唔到144hz同140fps以上?
玩開rainbow six /lol/csgo
cpu:i7-8700
ram:16gb ddr4
gpu:gtx1060 6gb
巴打們對隻 aorus kd25f 有咩評價 玩開fps game 筆直 6000蚊 左右
Ching點睇xl2411p 好似性價比幾高
我都想買 先賣$27xx
不過驚有死點
依隻好似好扺玩,2K 144hz有HDMI2.0

買兩部玩都唔錯
32吋會唔會真係好大個
利申 用緊34吋21:9
其實我目標係34吋 21:9嘅直mon
不過佢27xx夠抵玩
變番399 lu
2070super想用1440p既mon 其實144hz係咪冇咩可能
中效
當LOL 2k 120hz呢? 全高問題大唔大 我唔係玩D咩好高階既遊戲 未講得出玩咩遊戲住 順粹用緊隻1080 60hz既mon 想再流暢D
LOL 300fps都得
你玩lol買個144hz mon做咩
唔玩FPS/賽車 玩下LOL呢D遊戲仔 睇下netflix 係咪2K 60hz VA實際D
心思思想睇下個MON一秒眨多過60下係幾流暢
點解唔得?

我冇電莖之眼
買硬件梗係有大預大
買好啲預第日玩其他GAME都得啦
我依家唔玩電腦GAME咪又係換PG35VQ
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞