[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#27

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
用過24/27吋 4k
大d係爽d.下次諗住換32吋 4k
大d 4k畫面既detail位可以睇得清楚d
可能真係有突破
之前lg有計劃出240hz 1ms ips
dell online sales?
Dell 都係用LG panel, 係咪都唔建議
想要ips,99%都係lg panel 架喇
Dell重災區係u2718q,其他無咁嚴重

唔要lg panel 可以揀友達AHVA-IPS,Asus pa329c 之類
想問下PS4 pro 黎講, HDR 係咪重要過4K?
勁既HDR MON都係4K架喇
係MON定MOON?
隻u2518d用左半年仲好完美
想買隻27" FHD既mon 主要用黎上網 睇戲 間唔中打ps4 唔打fps
暫時睇岩276E9QHSW 同 EW277HDR
屋企用開Philips mon好多年 而之前聽人講Benq質素一般般
想問下而家Benq既質素係唔係好左? 同埋有冇其他推介?
筆直 2k內
我隻24ud58 2年目測都係完美
唔計ips通病的話
巴打我同你情況一樣, 但點解會揀FHD?
Online sales報8369,電話問都要86xx
PS4用4K MON咪好低FPS
我都心思思成日想換隻32' 但之前玩戰神4試左開4K畫質個FPS跌到玩唔到
PS4 PRO
遲d轉ps5咪得
搞到我而家target 買27UL850
U2819d有冇伏?
u2719d?
好似無咩特別 1440p 60hz
轉咗三星panel
域色域覆蓋無up2716d 咁高
Dell 都係用LG panel, 係咪都唔建議
想要ips,99%都係lg panel 架喇
Dell重災區係u2718q,其他無咁嚴重

唔要lg panel 可以揀友達AHVA-IPS,Asus pa329c 之類
U2819d有冇伏?
u2719d?
好似無咩特別 1440p 60hz
轉咗三星panel
色域覆蓋無up2716d 咁高
27UL系列轉咗大陸PANEL
解決咗紅角問題

唔一定要ips既話 可以睇下EW3270U Va 廣色域 原生對比度較高 對HDR有利
土地問題, 32" 難搞
好想放左部xb273k , 換x27/ pg27uq
早知加多少少去攻頂
x27/PG27UQ 既mini led版本就出
係機會
confirm左因爲咁fix左紅角問題?
睇完你地d post而加都好驚部uk850出紅角
用左差唔多一年
睇其他人好似中硬咁款
https://www.tftcentral.co.uk/reviews/asus_rog_swift_pg35vq.htm
TFTcentral 的 PG35VQ評測開放閱讀了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞