『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
終於的起心肝申請
但我係首次申請好多文件要交
希望順順利利
寄dhl,有事ga話立即有人開file有人跟進. 一日仲打幾次電話report進度去到邊. 利申:寄空運件只用dhl
如果你收到dhl*hmpo果封email, 可以根據email入面個DHL Tracking Number/Waybill Number去 https://delivery.dhl.com/HK track個郵件
btw, 入面好似有得加聯絡電話,改地址/收件時間果d野
明白,聽人講話即是新系統BNO application reference PEX後面十個數字,記住先!希望順順利利!
追咗咁耐post, 終於的起心肝填哂啲嘢 拎埋PEX個application no.

但我個case係Lost or Stolen(用新系統),想問份LS01係咪都仲要連埋啲docs一齊寄去

(如果第一頁有doc要睇,大家可以盡情meme我負評我
用家留名
God save the queen
唔怪得你無countersign張form
原來你揀咗上面
係囉 今次是咪gg
中同一個伏, 我SEND 左ENQUIRY 比HMPO
覆左我喇
If you discover you have made a mistake after submitting an application online, please include a covering letter (with your documents) explaining the mistake that has been made and what the correct information should be. Please remember to sign and date this covering letter.

佢無覆我 但我都諗住整COVER LETTER 就算, 但你無countersign張form 諗住點搞
重新網上申請過應該得
咁咪比多次錢
如果唔急用可以等hmpo 回覆
慘得過我d野去到hmpo之後唔見
我寄兩次都用e express hmpo都收到,你情況係寄失定冇人收彈番比你
等左一日無覆, 岩先心急SEND多次QUERY 去問
點入去依頁到睇架我係舊System
你中另類六合彩

上個 post 有人問封面啲金色會唔會甩
我嗰本係祼跑,仲要擺落褲袋,宜家未有事
不過我都係一年去幾日,再密啲可能真係會甩
隔咗一日已經係新 post 仲要 sam 哥開
btw 舊 post 漏咗上個 post 嘅 link
就咁睇 post 我覺得差唔多,反而係因為唔識分舊系統同新系統,所以會有啲混淆
都係啲嘢冇回頭
寄得express點解唔再cheap d 寄空郵掛號呢?仲安全D。或者當貴D寄DHL.你呢個唔係最好嘅選擇
真係要的起心肝整
過左逃犯條例香港就玩完
祝順利
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞