『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
我諗唔會咁on9唔得
呢啲歷史文物寄咁遠我真係好驚 仲要寄兩次
即係齊料啦
要煩都係身分證大法 冇出世紙 冇副簽嘅唔追post人士
追左Post一排
想問吓一個身分證大法既問題
點解全中上面三個要求一定係BNO而唔會係BDTC?
我知道去到回歸之前BDTC都仲係有簽發
但係又冇見過巴打用身分證大法之後發現只係BDTC而唔係BNO
到底咩原因
出世紙寫有'Established' = 你出世係BDTC

未滿11歲本身唔駛申請身份證

你身份證首次簽發日期為(06-97)或之前姐係你因為某D原因要申請身份證

3個結合得出你好可能就係因為申請BNO而先有一張首次簽發日期為(06-97)或之前而你本人當時係未滿11歲既冇相身分證
因為出BDTC唔需要連身份證出,BN(O)要
即係以前可以就咁申請BDTC護照唔申請身分證?
https://lihkg.com/thread/1182703/page/1

申請美國簽證須交社交媒體帳戶資料 料1470萬人受影響

如果所有social network account開晒Two Factor Authentication佢咪奈我唔何?
啱啱走咗去睇多次
係喎
美國國務院發言人表示,當局已更新了移民及非移民的簽證申請表格,美國簽證申請人須於DS160申請表上,填寫過去5年使用的社交媒體帳戶名稱、電郵地址及電話號碼,並要附上有關網站連結。

此外,當局亦要求申請人提供使用超過5年的電話號碼、電郵地址、國際旅行,以及驅逐出境紀錄等。

新表格允許申請人填寫「不使用社交媒體」,但如被查出有隱瞞,或所提交的資料被查出失實,申請人必須承擔「嚴重後果」,包括遭到「拒簽」。

人權法準備
終於睇哂啲野追完PO, 仲有野唔係好明
我老母無啦啦巢翻我本bno出黎
可以去續了
推得咁快
公喜
我嗰個係+44 0300 222 0000
我諗住等多一兩日睇下點先
而家都唔知點搞
你三樣都中應該都係同我地做法一樣要報lost
但我地而家連點報都未知
竟然冇家變
新POST咩名好>?
97後出世都得?
佢拎黎果陣我呆左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞