『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
BNO post 又再次回復平靜
好多人都應該續左同續緊
其實果邊d人點知副簽人符唔符合要求
Passport no.
幫暴政的確衰,但係我覺得支那自己嘅文化同樣對培養帝制統治有好大幫助

快啲續番BNO

支那人DNA好多都盲目信奉權力,佢地會將權力同誠信掛勾,曾經一位文革時期走難黎香港長輩指住我鼻哥講 "唔信梁振英,唔通信你咩!",果一刻真係好想水喉通兜頭扑落去!明明因暴政而逃難,而家又擁護暴政,呢d真係典型仆街陷家剷、流住有奶便是娘DNA既支那畜生!
今日嘅我打倒昨日嘅我,自欺欺人
所以我討厭每個站於暴政一方、擁護暴政既陷家剷!中國變成今日,完全係呢班陷家剷造成!
幫暴政的確衰,但係我覺得支那自己嘅文化同樣對培養帝制統治有好大幫助
支那人DNA好多都盲目信奉權力,佢地會將權力同誠信掛勾,你睇咁多撐警撚盲撐黑警,全因為黑警有公權,有槍有炮半軍事武裝力量,所以咁多媚權撚信奉!曾經一位文革時期走難黎香港長輩指住我鼻哥講 "唔信梁振英,唔通信你咩!",果一刻真係好想水喉通兜頭扑落去!明明因暴政而逃難,而家又擁護暴政,呢d真係典型仆街陷家剷、流住有奶便是娘DNA既支那畜生!
問過老母,佢堅決話冇幫我拎過身份證
但個日期係02-97
合符以下條件基本上可以肯定你有過BNO身份:
- 1997年7月1日前未滿11歲
- 身份證首次簽發日期為(06-97)或之前
- 香港出世而且出世紙寫有'Established'
你肯定出世時父母或其中一人係永久居民同你係香港出世?係嘅話留名睇家變
呢啲真係好癡線,未畀人迫害夠咩,所謂上咗岸就反轉頭害返收留佢嘅地方,搞衰埋人先安樂

另外一種就好似我啲親戚咁

其實點解會有香港人鍾意特衰護照,覺得無領事服務係正常?
https://lih.kg/1100815
兩個都純正香港人
而家我既步驟係咪先要打去online cancel左先
然後再補領?
影印ok, 正本應該都冇問題😆
非常強大... 就嚟大到爆
唔會寄返畀你
正本一定會寄
唔一定嫁
家變gogogo
有解釋就得
兩日32頁都平靜?
見慣風浪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞