『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
evisa要usd$25?
voa都係25usd,不過本身你要俾5-6usd俾中介幫你整封證明文件
i see

cheers
所以諗呢個問題嗰陣可以用呢啲標準嚟到畀自己答案
。自己係香港嘅property係咪仲有喺度定已經搞掂曬?
。走嗰陣係可以慢慢走到定係會落荒而逃嗰種?
。過咗最亂嗰段時間之後喺始終想返嚟定我唔會再理香港嘅嘢
早排入意大利過關無蓋印 之後搭火車去德國 岀境德國啲人嗰陣一睇就知啲意粉佬hea無印到 要我show去程機票 之後話你無黎嗰個印所以走都唔洗
其實有冇人真係去左interview?
我見第一頁寫可能會arrange
英國及加拿大政府就逃犯條例發表聯合聲明
https://lih.kg/cHcazT
想問點解俾完錢冇declaration form download既 我之後再sign in得張form 係副署簽
而家要副簽續bno情況都要先交副簽資料
請問各位巴打,補交documents既話,passport office收到之後會唔會send黎confirm receipt
你用追蹤寄件功能就知佢地收左未
如果而家bc by descent 佢下一代喺英國出世咪拎唔到香港三粒星?
唔係香港出世點攞三粒星?
冇咩力度
Thanks巴打,keep住有track但香港Post Office個status一路都係Arrived at processing centre (inward office of exchange)
我試下去UK個Post Office webpage睇下有無得track先?
垃圾電郵都係無…
用 Online Enquiry 問過亦只係得個官方答案,處理中
慢慢等
難度要出投訴信先有用?
其實我已經離開咗香港幾年,離開果陣係有啲唔捨得,但現實終歸要面對。 香港已經人面全非,若果我留戀香港的話,五年前我都唔會鼓起勇氣連工都辭埋離開。

我唔係有事死到臨頭先去諗點解決嘅人,雖然唔可以計劃得好長遠,但有機會的話我一定留後着俾自己。

無人知最亂嘅時間,可能萬劫不復。果啲事我控制唔到幾多。我知道只有自己掌握命運。

你頭兩個問題我走時已經想得好清楚。 唯獨最後一個問題我有掙扎過想返香港,但若果我依家放棄,過往幾年嘅生活肯定白費,加上睇依家情況我已經覺得自己生活頗安穩,雖然唔似得以前係香港搵到錢,但總比係香港過得快樂。

自由嘅空氣係無價。
我解釋左我選擇錯左other,佢又無叫我搞countersign呀 我都唔知點算好
你有沒有Chk垃圾郵箱?我喺垃圾郵箱度發現佢地覆左我
而家咩情況?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞