『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
我係新系統,佢email個PEX字頭後面有十個數目字Application reference no.俾我,去以下網址登入check申請狀態..
https://www.passport.service.gov.uk/track
恭喜當事人

係囉!我俾晒舊BNO、特區護照、證明文件、副簽... 同一日queue都仲未approved,公平咩?
英國公務員
請問副署人文件是否可以和其他申請所需文件一齊寄出?
一邊食緊fish and chips 一邊慢慢睇緊你地D資料呀
兩者差價夠續bno lu
唔好意思呀大家,有樣野想問
我上網apply renewal BNO
咁我本身已經唔見左舊果本(講緊可能係1997果時唔見左),又唔關criminal事
但我見佢只係叫我交
1. 香港身分證 雙面彩印
2. 特衰護照 全本彩印
3. 地址證明

完全無提過要咩出世紙同副簽
咁我仲交唔交好?

唔該大家
搞到photo page成日有幾撻油漬
九成九 issuing authority 到揀錯
系統叫你交乜就交乜,唔使做多,情願佢再email俾你要求再後補。
我要大大力搣貼紙
想請教下
小弟曾經有bno
不過已經揾唔返+無續好耐
啱啱試下online填form
其中有條問題問
Is your passport lost or stolen?
我填Yes之後之後就問
Have you cancelled your passport with HM Passport Office?
我係咪應該要填 No - I need to cancel it now?
之後跟住要報失咗先可以申請replacement?
呢個就梗架啦
你揀左佢地會打比你confirm架啦
點解你地張貼紙會痴咁實我果張輕鬆搣,搣完重要無漬留低
唔洗
早過,因為佢見到我先,又拎咗本BNO 碌一碌就算

但係喺咪都 gate closed 咗,差在起飛未
佢哋個心態係whatever, it will be fine,無計

寄postcard 都可以無郵 chop
係,差價大到

但係佢97年8月,所以
我揀Hong Kong ga wor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞