『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike
所以話伸手黨真係有人緃出黎,上個post 個乜鳩魚連身份證大份都唔知,又會有人乖乖地貼link 比佢你當自己客服咩,人地問乜十都要答啲傻閪唔識睇doc 就由佢自己收皮啦
Strong post lm
真係續領從速
上個post 見到有巴打等左19日先有

利申:已經documents received 13日
sam gor strong post lau ming
想問網上申請BNO佢要我填postcode,我應該填咩?

你唔係樓上呢種form既就填000000
係呢種form既話
你揀錯o左做英國本土續領

建議加呢個入 FAQ
轉咗新系統好鬼多人揀錯
我英文U都識Google translate
+ 上文下理 有幾撚難呀
L M
講真 入得黎唔係個個都知, 我都已經講左我冇睇文件,我有問題sorry,點解你仲要咁小學雞 係咁串我呢 又係你話唔講收聲 我都冇再出聲。更何況我又唔係問你,人地絲打好心幫下手,都係幫左一句姐,你洗唔洗咁呀。
岩岩去郵局話寄express 佢幫我寄左speedpost 200幾蚊
不過錯有錯著 上面見有人寄失
我個重點唔係你而係反對緊人仲幫伸手黨,如果個個問一句加幫一句,咁一條問題兩句,個post 好快變成客服專區,到時大家唔使再討論。見過太多post 有呢啲問問題,如果想個post 好係唔應該再答呢啲重覆又重覆嘅問題
sam gor追post追到我氣咳

班伸手黨真係笑死人,你地唔識續唔睇doc就不如唔好續啦好嗎,唔想俾你地班友仔拉低晒現有bno holder既智商水平
有寄貴無寄錯
港爆近了
你們應當悔改
關於副簽
其實佢地點知有冇識你2年
no need to reply my post, I will disregard this post from now on. Even我都係尋日先問左2條問題, I hope or I prefer有個位置可以幫手問下bno資訊 反而換來不斷被人評鑑 有d香港人就係咁 真是冇話可說。
啲伸手黨真係痴咗線 唔睇doc 仲咁大支嘢

睇咗睇唔明問 都可以勉勉強強話人寫得唔好

唔睇就問
之前有巴打貼過
youtube有條片show晒新系統成個申請過程
你地睇咗嗰條片都夠
你唔好話你懶
你條問題係doc 入面FAQ 嘅第一題
你自己戇鳩唔好拉埋香港人落水
一來講個信字,二來份Identity confirmation form內已經特別講明職員於批核過程有可能致電副簽人查詢更多資料,如果副簽人到時鬼拍後尾枕自爆,就一定影響申請結果,我覺得甚至影響申請人同副簽人以後向英國政府其它申請事宜,所以唔建議咁做,盡量搵返真正合資格朋友,如果真係冇,最多誠實d以書面解釋,話盡力搵過都係冇,以往係有人咁做都可以成功續領..
I hope or I prefer啲人一入嚟睇Doc先 反而換嚟一堆伸手黨 有d香港人就係咁 真是冇話可說
就好似d支那人黎香港,又要申請綜援,又要唔做功課,仲大大聲鬧d社工唔話佢知有著數可以拎

低能
留名
已收新passport
前後三個禮拜左右
用最cheap嘅空郵 都係5-6日送到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞