『薪火Post』BNO續期資訊(38) 欲免向隅 續領從速

1001 回覆
44 Like 1 Dislike

之前樓上有人話issuing authority要揀others
我頭先入咗系列試
揀咗UKPA, UKPS, IPS or HMPO
之後有得揀British National Overseas (usually resident in Hong Kong) ,系統就會當你adult renewal
但係咪都係唔啱?應該要係first uk passport?

錯咗屌細力d
咦 咁我諗緊係咪電話嗰到我揀錯option駁線
係咪應該照揀lost or stolen
我之前係揀其他 揀到佢駁接線生聽
咁你舊嗰本BNO
係咪exaxt7ly寫住
UKPA, UKPS, IPS, HMPO四隻字先
嗰度都係兩個Option啫點解要搞到咁複雜?
仲有問得呢個問題一定冇睇Doc啦屌
有咩Option揀
佢有話例如係續領或者遺失之類嗰啲
我見遺失我又好似唔太準諗住好似平時hotline咁去搵接線搞
就係咁揀咩other thing else(唔記得係咪呢個字 但係乜乜else咁)
你係要當自己有過舊嘅一本,只係唔見咗咁解
咁試下今晚打多次先
我點知自己本野簽發部門係乜
拿我睇撚哂doc架喇,咪話我冇睇就問
咁都話睇晒?
你需要嘅喺一本點字嘅CNO
呢個唔係有冇睇doc咁簡單,係英文都唔睇清楚

我懷疑係英文Listening咩grade... Data file有齊都搵唔到料
我點知自己本野簽發部門係乜
拿我睇撚哂doc架喇,咪話我冇睇就問
咁都話睇晒?
呢個唔係有冇睇doc咁簡單,係英文都唔睇清楚

我懷疑英文Listening咩grade... Data file有齊都搵唔到料
打開你本野再睇清楚個人資料寫乜
我英文U都識查字典啦
仲有呢個直頭係open book test
抄功課都唔識?
990啦我開定下個post先
巴打過回答都好過上面果d
本野又唔係手鬼知咩
我冇野再問喇,因為我真係睇哂
『薪火Post』BNO續期資訊(39) 6月9日香港終局之戰上街抗惡法!
https://lih.kg/1183391
你續既時候唔係應該有本野係左近架咩
代英女皇用力一推
代英女皇輕輕一推
代May姐用力一推
代英女皇不費吹灰之力一推
代英女皇猛推
代英女皇冇力一推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞