歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
無可能
蚊埋條線啦
蚊左插蘇都仲轉緊
咪撚玩啦
真,冇呃你,不過我知咩事
啱啱蚊左條搏去moon果條hdmi(轉dvi插display card)個風扇就收左皮
我插返電再插埋hdmi, display card盞燈又著返,風扇冇著
個moon係熄左,不過都幾肯定一係個moon一條hdmi有問題
有冇人知點解救
CPU
Intel Core i7-9700KF Tray *即將番貨*

主機板
MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON

記憶體
G.Skill DDR4 Trident Z RGB 16GB 3200 Mhz (F4-3200C16D-16GTZR)

顯示卡
MSI RTX2070 VENTUS 8G

固態硬碟
ADATA SX8200 PRO 1TB

硬碟
請先搜尋並選擇配置

電源
Corsair RM650X

機箱
NZXT H500 - White

RGB / 散熱用品
Noctua NH-U12A

點睇呢條list 13k budget
要黎打機睇片
準備買料自己砌
第一次砌機有冇啲咩野要注意
係咪要買個case 買銅腳果啲?
機箱咪即係case
銅腳就個機箱會跟埋 唔洗另外買
條線有電
淘寶5199
但保修要拎返深圳
firefox禁連結個陣都會左下角show個網址出黎
點令佢唔彈出黎
咁近 有咩問題?

呢張?
香港都係5699做咩咁睇唔開
一個咋
完全0知識..
係咪跟住條list 黎砌就得
今日開機無啦啦入唔到windows 咁我入bios見到boot disk唔係平時隻ssd, 咁我去轉返
Save完boot咗又話咩reboot and select proper boot device
咁我alt Ctrl del 咁boot多次入bios啦 之後又唔見咗隻ssd

咁我熄電掣再做多次都係咁 第一次boot就detect到隻開機碟 一reboot就唔見咗...

有冇巴打解答到
ssd條sata線插其他lone lone,
我試咗喇 都係一樣behavior
換線
啱啱試咗用dvd果條線都係咁 好似救唔到咁
用緊gtx970 i5-4960 3.50GHz 8gb gram

想換靚moon , 點睇夠唔夠run 4k moon? 2-3k 換到邊隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞