歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
Reboot 部機會短暫解決,但一陣間又由500mbps跌到1xmbps
要睇咩game, game既設定有分。

高質量貼圖 同 低質量貼圖, 對gpu沒影響, 但係對vram需求好高。
只要唔夠vram 就會掉fps, 特別係要load大型場景果時, 會freez screen.

所以vram一定要夠, cpu ram係for cpu運算,而 cpu ram同 vram最大bus只有pcie 3.0 x 16 , 所以vram 8gb最好。
Safe mode都入唔到 都係去返依個畫面
又唔熱我就唔敢包
支那字
比你行到8gb又到啲咩
佢只係一張rx570
重裝window
Windows開機不停轉圈
連bios都入唔到
系統修復都黑mon

開機箱清完塵仲衰
所有hardware唔著
Mon冇畫面
主機係咁重開
1063 1066
574 578
相差5-8%
同一道理低階卡有8gb ram真心覺得多舊魚
4gb都好難食得哂
如果8gb食哂,例如graphic 開哂high setting,個core會熱撚到hihi, 降頻仲影響performance,香港呢種天氣
amd gpu全部統一要去俄羅斯用both red

expect最新果張xt可以靠wc oc到2.1-2.2ghz
重插ram,再重插,插插插
換左cpu顯示卡 底板 ram ssd hdd
換哂都有問題就換機啦
開到啦

又去返不停轉圈
你用HDD定SSD
呢個情況機會最大既有2種 一係顯示卡壞,一係HDD / SSD壞
Windows咗係SSD
但係近排用HDD好lag
拆走隻HDD再開機
高質量貼圖 同 低質量貼圖, 對gpu沒影響?

有冇相關文章參考下?
你有錢換成套無錢換
得咗

我啲珍藏
有毒
冇可能
睇咗幾年都冇事

我係咪洗一次機好啲
加左兩塊防塵網(0.8mm孔直徑),貼住風扇殼
feel到風力冇左七八成咁濟
咁點樣防塵好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞