歡迎問電腦問題2

1001 回覆
0 Like 14 Dislike
如果咦家係msi h110 pro vh
可以換咩?
換唔到咩
??
阿媽個朋友想換部手提電腦
要求淨係上到網玩到接龍就得
同埋想行win7 因爲win8/10對佢黎講太複雜
想問下二千左右有冇選擇
240HZ MON 買邊隻好??

ASUS ROG Strix XG248Q
BenQ Zowie XL2546
可以換h310或b360
淘寶
如果換板 係咪要重裝Windows?
唔一定
佢本身h110,應該係6代或7代cpu,h310/b360雖然針腳一樣但用唔到的
買塊二手板頂住先啦
如果我換底板 可唔可以用返舊嘅SSD同HDD
可以
巴打求救
唉 琴晩部電腦真係開唔到機 之前仲可以長按開機3秒開機

試左shortcut power sw冇反應 底版有電過usb 因為見到個usb hub有著燈
咁樣個底版係埋死左?
部舊機唔知做咩用唔到,著到機但無畫面,睇過cpu同顯示卡風扇有轉,蜂嗚器無聲,試過拆曬所有線再跟說明書插過都唔得,ram都試過插一條同唔插,都係冇聲冇畫面

之後試過插返好曬所有嘢,試多幾次開機又入到bios,之後又唔得,巴打覺得係咩事?
重插完ok返

Thx
裝左window既都可以?
換新機最好洗一下重裝,會有好多小問題
如果開機拎返啲資料岀黎
先再洗又得唔得
可以呀,開到機用到的
部電腦成日會用用下藍mon 之後自己熄機重開入唔返windows 會入左bios 攞去整個話底板壞但係換咗都係咁
ram都換過 重裝過window10pro. i7 1070 16gb ram (用左3個月)
[問題]
我部notebook有2個drivers,其中個c driver已經爆左空間,而個e driver就仲未用過。但我點樣set先可以將啲檔案預設為下載至e driver呢?
我跟張list砌左部機,尋日收機正常,岩岩玩玩下total war既時候突然熄左機開唔番,我將條電源線插落舊機又可以正常著機,係咪壞左火牛? 我係咪應該成部機張埋單,盒,拎番去飛馬?
打去飛馬問吧 記得update番
我WhatsApp 左飛馬,佢地應該聽日中午先覆,到時update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞